Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

AYA-zorg in Amphia
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

AYA-zorg in Amphia

Inleiding
In Amphia verlenen we AYA-zorg. AYA staat voor Adolescents and Youg Adults en staat voor leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 39 jaar: de AYA’s. Als AYA-patiënt begrijpen we dat je heel normale vragen hebt, maar dat uw situatie ongewoon is voor uw levensfase.

Dit betekent AYA-zorg voor jou
De AYA-zorg heeft oog voor alle aspecten die spelen in leven van AYA’s en gaat uit van de volgende vraag: ‘Wie ben jij en wat heb je nodig tijdens, maar ook ná je kankerbehandeling?’. Dit zal tijdens en na je behandeling verzorgd worden. Zo kun je zo goed mogelijk de draad oppakken.

Meer informatie over AYA-zorg

Video url

Zo ziet AYA-zorg eruit
AYA-zorg wordt verleend volgens het AYA-zorgconcept ‘Ik en mijn…’. Alle thema’s uit onderstaand bollenfiguur kun je bespreken met de AYA-zorgverleners en zijn terug te vinden in deze vragenlijst die je mee kunt nemen naar het ziekenhuis.

Vragenlijst AYA-zorg

Zo helpen we jou

Amphia is aangesloten bij het regionaal AYA-kenniscentrum (EMC) en het landelijke AYA zorgnetwerk. De AYA-zorg wordt in Amphia verleend door een team van:

  • Oncologieverpleegkundigen
  • Verpleegkundig specialisten
  • Maatschappelijk werkers
  • Psycholoog

Als AYA kun je al jouw vragen bespreken met het AYA-zorg team. Zij helpen bij de beantwoording van uw vragen en ondersteunt bij het bespreken van uw zorgen. Heb je (tussendoor) vragen? Stel ze via mijnAmphia.

Amphia is aangesloten bij het Nationaal AYA 'Jong en Kanker' zorgnetwerk. Dit is een samenwerkingsverband tussen alle ziekenhuizen in Nederland die AYA-zorg verlenen, met als doel dat AYA-zorg voor iedere AYA dichtbij huis beschikbaar is.

Meer informatie over het AYA-zorgnetwerk

Label