Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Werken met of na kanker
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Werken met of na kanker

Wanneer u de diagnose kanker krijgt komt er veel op u af. Uw werk is dan misschien niet uw eerste zorg. Toch is het belangrijk dat u al snel nadenkt over welke gevolgen uw ziekte kan hebben voor uw werk. Afhankelijk van uw situatie kan het nodig zijn dat u in gesprek gaat met uw werkgever over de mogelijkheden om uw werk voort te zetten of te hervatten tijdens of na een periode van behandeling. Ook het onderhouden van contact met uw collega's kan daarbij helpen.

Als u toch lang afwezig bent van uw werk, krijgt u te maken met regelingen waar u misschien eerder nog niet bij heeft stilgestaan. Inmiddels is er steeds meer bekend over het belang van werk tijdens of na kanker. De websites onder het kopje 'Meer informatie voor u' kunnen u mogelijk helpen om goed geïnformeerd te zijn en ondersteuning te vinden.

Meer informatie voor u

Informatiebijeenkomst: werkhervatting

We organiseren een informatiebijeenkomst voor alle (ex-)kankerpatienten over werkhervatting tijdens en na de behandeling. De bijeenkomst wordt verzorgd door onze maatschappelijk werkers oncologie en door artsen van het UWV.

Bekijk de agenda

Hoe voelt u zich fysiek en mentaal?

Om te kijken of en wanneer u weer aan het werk kan, onderzoekt uw werkgever hoe het gaat met uw fysieke en mentale mogelijkheden. Door sommige werkgevers wordt hiervoor de zogenaamde ‘Functionele mogelijkheden lijst’ gebruikt. Misschien vindt u het fijn om deze alvast door te lezen om zelf inzicht te krijgen waar u in het hersteltraject bent.

Functionele mogelijkheden lijst

Label