Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
CT onderzoek van de wervelkolom
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

CT onderzoek van de wervelkolom

Waarom dit onderzoek?
U krijgt binnenkort een CT-onderzoek van uw wervelkolom. Dit is besproken met uw behandelend arts. Bij dit onderzoek maken we röntgenfoto's met behulp van een Computer Tomograaf (CT-scanner). Het doel van dit onderzoek is om mogelijke afwijkingen aan of in de wervelkolom op te sporen of uit te sluiten. Een radiodiagnostisch laborant voert het onderzoek uit, onder verantwoordelijkheid van een radioloog.

Wat is een CT-onderzoek?
Bij dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van speciale röntgenapparatuur.

Met behulp van röntgenstralen meet de scanner de te onderzoeken lichaamsdelen. De informatie van alle gemaakte opnamen wordt door de computer verwerkt en omgezet in foto's.

Het onderzoek
De radiodiagnostisch laborant vraagt u om u gedeeltelijk uit te kleden. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel met uw armen langs uw lichaam of langs uw hoofd. De tafel wordt door de opening van de CT-scanner geschoven. Het te onderzoeken lichaamsdeel ligt dus in het apparaat. De radiologisch laborant maakt opnamen van uw wervelkolom. Een CT-onderzoek duurt tussen de vijf en twintig minuten.

Na het onderzoek
Na het onderzoek kunt u uw normale bezigheden gewoon voortzetten.

LET OP!
Bent u (mogelijk) zwanger, neemt u dan contact op met de afdeling Radiologie. In overleg met uw behandelend arts wordt het onderzoek dan uitgesteld.

Belangrijk
Dit onderzoek wordt meestal niet als pijnlijk of vervelend ervaren. Het is belangrijk dat u stil blijft liggen tijdens het onderzoek.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig.

Uitslag
U krijgt op de vervolgafspraak met uw behandelend arts de uitslag van het onderzoek.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze afdeling via (076) 595 10 86. Bent u verhinderd? Wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de afdeling Radiologie? Wij kunnen uw plaats dan voor een andere patiënt gebruiken.

Locaties
De afdeling Radiologie is gevestigd op meerdere locaties. Kijk voor de juiste locatie op uw afspraakbevestiging.

Meer weten over Radiologie in Amphia?

Ga naar afdeling Radiologie