Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Radiologie

Soms kan een huisarts of specialist niet precies zeggen wat u mankeert. Of waar uw klachten vandaan komen. Zij sturen u dan door naar de afdeling Radiologie voor verder onderzoek. Met deze onderzoeken worden verschillende delen van het lichaam zichtbaar gemaakt, zoals botten en organen. Meestal gebeurt dit met röntgenstraling. Maar ook geluidsgolven (echografie) en magneetvelden (MRI) kunnen hiervoor worden gebruikt. De radioloog beoordeelt beelden van uw lichaam en maakt daar een verslag van. Dit verslag gaat naar uw huisarts of behandelend arts.

Zorg speciaal voor u

Wij zien ongeveer 900 patiënten per dag. Allemaal met een eigen verhaal. De afdeling bestaat uit een team van radiologen, radiodiagnostisch laboranten, radiologisch assistenten en administratieve medewerkers. Samen geven zij u de beste zorg.

Op de afdeling Radiologie worden onderzoeken en behandelingen uitgevoerd met behulp van beeldvormende technieken. Zoals een röntgenfotoCT- scanMRI-scanechografie en angiografie. Dit noemen we  beeldvormend onderzoek. Het onderzoek kan duidelijkheid geven over uw ziektebeeld.

Ook worden op de afdeling Radiologie behandelingen uitgevoerd. De volgende behandelingen voert de radioloog uit:

  • Een biopt nemen (stukje weefsel)
  • Oprekken van vernauwingen in de bloedvaten (dotteren)
  • Behandelen van abcessen of uitgezette nieren
  • Stoppen van ernstige inwendige bloedingen
  • Behandelen van verstoppingen van de galwegen
  • Verwijderen van verkalkingen (Barbotage)
  • Behandelen van gewrichtsontstekingen (Infiltraties)

Meer informatie over behandeling vindt u verder op deze pagina.

Een innovatieve behandeling

De radiologen van Amphia voeren ook behandelingen uit die niet in alle ziekenhuizen worden gedaan. Zoals het verwijderen van een bloedstolsel bij een herseninfarct. De behandeling moet zo snel mogelijk starten om de kans op herstel te vergroten. Bij een deel van de patiënten kan het bloedpropje dat het infarct veroorzaakt, worden verwijderd. Dit heet een Intra-Arteriële Thrombectomie (IAT). Het is een bijzondere techniek waar we erg trots op zijn!

Meer weten? Bekijk het fimpje!

Video url

Borstonderzoek

Als u een afwijkend plekje in uw borst heeft, wilt u zo snel mogelijk zekerheid en de beste zorg. Op de afdeling Borstonderzoek kunt u daarom snel terecht voor een diagnose. De radioloog en de chirurg werken nauw samen om u te onderzoeken en eventueel verder te behandelen. Zo krijgt u de beste zorg voor uw situatie.

Het team van de Radiologie is onderdeel van de afdeling Borstonderzoek en bestaat uit gespecialiseerde radiologen, radiodiagnostische laboranten en radiologisch assistenten. Meestal maakt de radiodiagnostisch laborant eerst een mammografie. Soms wordt er ook een echografie en/of een punctie gedaan door de radioloog. Als het nodig is, wordt u verder gezien op de afdeling Chirurgie. Alle onderzoeken vinden, als dat mogelijk is, plaats op dezelfde dag. Wilt u meer weten?

Ga naar Afdeling Borstonderzoek

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 86

Label