Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Bravis en Amphia: samenwerken aan blaas- en prostaatkanker
Aanmaakdatum:

Bravis en Amphia: samenwerken aan blaas- en prostaatkanker

In 2018 bundelden de urologen van de ziekenhuizen Bravis en Amphia hun krachten om de behandeling van prostaatkanker en blaaskanker naar een hoger niveau te tillen. Deze bijzondere samenwerking, onderdeel van het EMBRAZE netwerk, viert nu haar vijfjarig bestaan. Tijdens deze mijlpaal hebben de urologen niet alleen teruggeblikt op hun prestaties, maar ook een veelbelovende toekomstvisie ontwikkeld. Ze verrichten gedurende deze jaren de operaties voor prostaten in Bravis en voor blaaskanker in Amphia.

Prostaatkankeroperaties met zeer weinig complicaties
In de afgelopen vijf jaar voerden de urologen in het Bravis ziekenhuis maar liefst 522 prostaatkankeroperaties uit met een robot. Extra bijzonder is het gemiddelde bloedverlies tijdens deze operaties. Dat is met 215 cc opmerkelijk laag, wat duidt op uitmuntend vakmanschap. De gemiddelde opnameduur is maar 1 nacht. Dat is zo kort omdat de operatie met behulp van een robot wordt gedaan en er zeer nauwkeurig kan worden gewerkt. Complicaties bleken minimaal te zijn. En bijna 80% van de patiënten konden normaal blijven plassen na de operatie. Wat heel belangrijk is voor hun kwaliteit van leven.

Blaaskankeroperaties zeer succesvol
In Amphia voerden de roboturologen van beide ziekenhuizen in dezelfde periode 202 operaties uit voor blaaskanker. Deze operaties verliepen met weinig complicaties. Het landelijk gemiddelde voor complicaties ligt tussen de 16 en 17%, terwijl de complicaties in  Amphia slechts 7 tot 14% bedroegen. Een indrukwekkende 83 tot 88% van de operaties was radicaal, wat betekent dat de kanker volledig werd verwijderd. De mortaliteit was laag, variërend van 1 tot 4%, vergeleken met het landelijke gemiddelde van 3 tot 6%. Hierdoor staat Amphia nu trots naast het Erasmus MC als het tweede centrum in de regio voor blaaskankerverzorging.

De toekomst is veelbelovend
De afgelopen vijf jaar hebben bewezen dat wanneer twee vooraanstaande medische teams hun krachten bundelen er buitengewone resultaten kunnen worden bereikt. De verbeteringen in prostaat- en blaaskankerzorg die Bravis en Amphia zijn gestart, hebben bijgedragen aan de kwaliteit van leven van de patiënten die met deze uitdagende aandoeningen worden geconfronteerd. In de toekomst zetten Bravis en Amphia zich in om nog meer mensen te helpen en nog meer levens te verbeteren

De urologen van Bravis en Amphia ziekenhuizen blijven vastberaden om hun samenwerking verder te versterken. Ze hebben niet alleen oog voor prostaat- en blaaskanker, maar willen ook hun expertise uitbreiden naar andere oncologische aandoeningen en goedaardige aandoeningen. Samen zijn ze sterker!

Urologen Bravis en Amphia
Urologen Bravis en Amphia

Meer nieuws lezen?

Ga naar nieuws

Label