Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ziekenhuizen bundelen kennis en kunde in de strijd tegen kanker
Aanmaakdatum:

Ziekenhuizen bundelen kennis en kunde in de strijd tegen kanker

“Op een van de meest kwetsbare momenten in het leven van de patiënt leveren wij de best mogelijke zorg, dichtbij huis of in de regio”. Om de kwaliteit van de zorg voor patiënten met kanker continu te verbeteren en de kans op genezing te vergroten, vormen zeven ziekenhuizen en twee instituten radiotherapie in Brabant en Zeeland sinds 2015 het kankernetwerk EMBRAZE. Binnen dit netwerk maakt een groot team van zorgprofessionals zich dagelijks hard voor het bieden van de best mogelijke zorg op het gebied van kanker.

EMBRAZE geeft een patiënt toegang tot de best mogelijke zorg. Krijgt een patiënt de diagnose kanker, dan krijgt hij het gevoel eigen regie te verliezen. Juist dan is het goed als een professional de patiënt meeneemt in het zorgproces.

Laurens Beerepoot, Internist oncoloog ETZ

Netwerktumorgroepen
De kern van het EMBRAZE kankernetwerk vormen de netwerktumorgroepen (NTG). Elke NTG heeft een eigen voorzitter. In de NTG krijgt de gewenste (regionale) oncologische zorg voor de patiënt zijn daadwerkelijke vorm en ervaart de patiënt de meerwaarde van het netwerk.

Samen en mét de patiënt
Een voorbeeld van de intensieve samenwerking is het zogenoemde regionale, multidisciplinair overleg (MDO). Vanuit verschillende disciplines en aangesloten organisaties bespreekt een team van zorgprofessionals wekelijks patiënten en hun specifieke behandeling met elkaar. Mogelijk vindt (een deel van) de behandeling bij een EMBRAZE-partner in het netwerk plaats, als dit de patiënt ten goede komt.

Het EMBRAZE kankernetwerk bestaat uit: Adrz in Goes en Vlissingen, Amphia in Breda en Oosterhout, Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom, Erasmus MC in Rotterdam, ETZ in Tilburg en Waalwijk, Instituut Verbeeten in Breda, Tilburg en Den Bosch, JBZ in Den Bosch, ZorgSaam in Terneuzen en het ZRTI in Vlissingen en Roosendaal.

 

Label