Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Jolanda Lamse treedt toe tot Raad van Commissarissen Amphia
Aanmaakdatum:

Jolanda Lamse treedt toe tot Raad van Commissarissen Amphia

Jolanda Lamse-Minderhoud volgt per 1 maart 2024 Rob van Breemen op in de Raad van Commissarissen van Stichting Amphia. Tevens treedt Jolanda toe tot de auditcommissie van de Raad van Commissarissen. Deze benoeming vindt plaats op basis van positief advies van de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Regieraad, de Raad van Bestuur en het bestuur van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia (MSB-A).

Jolanda Lamse heeft ruime bestuurlijke ervaring opgebouwd in diverse functies. Tot juni 2022 was Jolanda negen jaar lid raad van bestuur van PwC Nederland in de functies van CFO, COO, HR leaderen Risk & Quality leader. Jolanda trad in 2013 als eerste vrouw toe tot dit bestuur. Ook vervulde Jolanda diverse internationale functies binnen PwC. Daarnaast is Jolanda Lamse sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht van TNO. Eerder vervulde Jolanda nog de functie van voorzitter financiële commissie in de Raad van Toezicht van Wild Life Justice Commission.

''Vanuit mijn kennis en ervaring lever ik als commissaris graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van dit prachtige ziekenhuis”

Arno Timmermans, voorzitter Raad van Commissarissen: ‘We zijn zeer verheugd met toetreding van Jolanda Lamse tot de Raad van Commissarissen van Amphia. Haar bestuurlijke ervaring, financiële expertise, kennis op het gebied van IT en facilitair management is waardevol voor Amphia en zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Amphia. De nieuwe strategische koers ‘Ons Amphia’ die afgelopen jaar samen met haar medewerkers en met het MSB-A tot stand is gekomen, biedt hiervoor een mooie basis’.

Jolande Lams: “De ambitie van Amphia als een van de Topklinische Ziekenhuizen in Nederland, spreekt me erg aan. Steeds kijken hoe je nog beter toekomstbestendige zorg kunt bieden. Een aantrekkelijk werkgever willen zijn voor je mensen en een belangrijke samenwerkingspartner in de regio. Onderzoek doen, steeds willen vernieuwen en mensen opleiden. Ik ken Amphia al lange tijd o.a. als oud-inwoner van deze regio. Vanuit mijn kennis en ervaring lever ik als commissaris graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van dit prachtige ziekenhuis”

Jolanda Lamse volgt Rob van Breemen op, wiens benoemingstermijn van acht jaar – waarvan drie jaar als vicevoorzitter – per 29 februari 2024 verstrijkt.

Label