Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Nieuwe operatierobot vanaf deze week in gebruik genomen
Aanmaakdatum:

Nieuwe operatierobot vanaf deze week in gebruik genomen

In Amphia is deze week een nieuwe operatierobot in gebruik genomen. De robot biedt nieuwe kansen, onder andere op het gebied van opleiden. De robot is namelijk uitgerust met twee zogenoemde consoles: de cabine waar de chirurg plaatsneemt tijdens de operatie. Vanuit hier wordt de robot bestuurd en ziet de chirurg wat er gebeurt. Vanaf nu kan naast de chirurg (opleider) ook een tweede chirurg (in opleiding) plaatsnemen in een console. De opleider kan daardoor beter meekijken, aanwijzingen geven en bepaalde handelingen voordoen. Dit biedt een groot voordeel tijdens het leertraject. Op de foto zie je chirurg dr. G. van der Schelling en chirurg in opleiding dr. M. Beek tijdens de operatie.

Als het gaat om robotoperaties loopt Amphia voorop. We zijn uitgegroeid tot Europees trainingscentrum voor robotchirurgie en geven trainingen over robotoperaties in Nederland en in het buitenland.

Nieuwe operatierobot vanaf deze week in gebruik genomen.  In Amphia is deze week een nieuwe operatierobot in gebruik genomen. De robot biedt nieuwe kansen, onder andere op het gebied van opleiden. De robot is namelijk uitgerust met twee zogenoemde console

Meer lezen over robotchirurgie in Amphia?

Ga naar de pagina robotchirurgie

Label