Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Patiënten kunnen  hun Persoonlijke Gezondheidsomgeving gebruiken bij Amphia
Aanmaakdatum:

Patiënten kunnen hun Persoonlijke Gezondheidsomgeving gebruiken bij Amphia

Vanaf 27 september 2022 is het voor patiënten van Amphia mogelijk om de eigen gezondheids- en medische gegevens uit onder andere mijnAmphia te verzamelen in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving, een PGO.

Een PGO is een app of een website. In een PGO komt informatie van uw zorgverleners, zoals huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en ziekenhuizen te staan. U kunt ook uw eigen informatie toevoegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om hartmetingen of het aantal stappen dat u per dag zet. Met een PGO krijgt u meer regie over uw eigen gezondheid. U bepaalt zelf met wie u de informatie deelt en ook welke PGO het beste bij u past.

PGO en Amphia

U kunt uw gegevens die in Amphia bekend zijn in een PGO zetten en delen met andere zorgverleners. En andersom ook. Als u alle verzamelde gegevens over uw aandoening via uw PGO deelt met uw zorgverleners in Amphia, dan krijgen deze een veel completer beeld.

Wat is mogelijk met een PGO?

  • Verzamelen en beheren van uw medische gegevens bij verschillende zorgverleners.
  • Delen van gegevens met andere zorgverleners.
  • Toevoegen van eigen gezondheidsgegevens, zoals die van een smartwatch of gezondheidsapps.

Verschil tussen mijnAmphia en PGO
MijnAmphia is iets anders dan PGO. In mijnAmphia ziet u alléén gegevens die in Amphia zijn verzameld. In een PGO kunt u naast uw gegevens van Amphia ook de gezondheidsgegevens van andere zorgverleners zetten. Zoals informatie van andere ziekenhuizen, huisarts, apotheek of revalidatie. Ook kunt u in een PGO gegevens verzamelen die u zelf meet. Bijvoorbeeld met een smartwatch.

Veilig delen van gegevens
Voor het delen van medische en gezondheidsgegevens gelden strenge regels. Kies altijd een PGO met een MedMij-label. Alleen PGO’s en zorgorganisaties met zo’n label voldoen aan deze strenge regels en zijn dus veilig te gebruiken. Ook Amphia heeft een MedMij-label en kan dus veilig verbinden met uw PGO.

Meer informatie:

Label