Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

De impact van kanker: het verhaal van Katinka en Maud
Aanmaakdatum:

De impact van kanker: het verhaal van Katinka en Maud

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders mee te maken krijgt. Kanker verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van de partner, familie, collega's en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Kanker en het gezin
Katinka is 46 jaar en heeft longkanker. Ze is jong, sport veel, rijdt paard en heeft een man en twee kinderen. Ze vertelt over haar diagnose en wat dit deed met haar gezin. Haar dochter Maud (18 jaar) vertelt hoe het hebben van een ongeneeslijk zieke moeder haar leven beïnvloedt. Ze schreef en zong een lied voor haar moeder.

Instagram Q&A: de impact van kanker
Medisch maatschappelijk werker Oncologie Esther Verschueren beantwoordde in een Instagram Live Q&A vragen over de psychische en sociale gevolgen van kanker. De Q&A is hier terug te kijken

Label