Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Naast onze patiëntenzorg en het bieden van opleidingen, doen we ook wetenschappelijk onderzoek bij Amphia. Hier leren we veel van. Met de resultaten verbeteren we onze zorg. 

Amphia is lid van de STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen). Topklinische zorg is zeer gespecialiseerde zorg die niet in ieder ziekenhuis geboden wordt. Deze vereniging van topklinische opleidingsziekenhuizen werken samen aan de beste kwaliteit ziekenhuiszorg. En bieden opleidingen aan voor medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals.

Verschillende soorten onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor het verbeteren en vernieuwen van onze patiëntenzorg. Maar ook voor de ontwikkeling van onze zorgprofessionals. In Amphia hebben arts-assistenten en medisch specialisten de mogelijkheid om (promotie)onderzoek te doen. 

We doen als ziekenhuis ook mee met verpleegkundig- en paramedisch onderzoek. Paramedici doen medische handelingen, maar zijn geen arts. Zoals fysiotherapeuten, logopedisten en diëtisten. 

Uit onderzoek is gebleken dat patiënten in STZ-ziekenhuizen voordeel hebben als er binnen het ziekenhuis steeds meer onderzoeken worden uitgevoerd. 

We vinden het bij Amphia belangrijk om goede kwaliteit zorg te bieden en onze zorg te blijven vernieuwen. Daarom stoppen we veel tijd en geld in wetenschappelijk onderzoek. Amphia heeft een eigen Wetenschapsfonds opgericht. Dit fonds moedigt nieuwe ideeën en acties voor onderzoek binnen ons ziekenhuis aan. 

Op deze pagina vindt u de samenvattingen van onderzoeksprojecten vanaf 2021 die een subsidie hebben ontvangen van het Wetenschapsfonds. Deze projecten zijn ook mogelijk gemaakt door betalingen uit het Wetenschapsfonds van Amphia. Veel medewerkers bij Amphia zetten onderzoek op en voeren dit uit. Zoals arts-assistenten, medisch specialisten, (research) verpleegkundigen, paramedische en niet medische beroepsgroepen. De kennis die de onderzoeken ons opleveren helpen ons om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren.

Wilt u meer lezen over onderzoeken die binnen Amphia zijn gestart?

Hieronder vindt u de samenvatting:

Wilt u meer weten over wetenschap bij Amphia? 

Terug naar Wetenschap

Label