Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Over Amphia

Over Amphia

In Amphia krijgen mensen uitstekende zorg die past bij wat zij nodig hebben. Daarmee bedoelen we: de juiste medisch specialistische zorg, op de juiste plek, op het juiste moment voor de juiste patiënt. We zijn een aantrekkelijk ziekenhuis voor professionals die hun werk met plezier doen. Amphia maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Onderzoek doen, vernieuwen en mensen opleiden hoort bij ons werk. Samen bekijken we steeds hoe we ons werk nóg slimmer kunnen doen. We doen daarbij ons best om het milieu te beschermen.

Amphia is een topklinisch opleidingsziekenhuis met ambitie. Dit betekent dat we naast de basiszorg op een paar onderdelen topklinische zorg bieden. Bijvoorbeeld voor hart- en vaatzorg en oncologie (kanker). En voor zorggebieden als Bekkenbodem, Slaapgeneeskunde, Multiple Sclerose (MS), Complexe pathologie van de elleboog en onderarm en Inflammatoire darmziekte bij kinderen. Voor deze topklinische zorg worden patiënten uit ziekenhuizen in onze regio, maar ook verderop uit Nederland, naar Amphia doorgestuurd.

We zijn trots op wat we doen en laten dat graag zien. We vinden iedere professionele stem belangrijk. We ontwikkelen onszelf, proberen nieuwe dingen uit en delen onze kennis op het gebied van zorg en gezondheid. Zo maken we onze zorg telkens weer wat beter en slimmer. Samen met onze samenwerkingspartners zorgen wij ervoor dat u de beste zorg krijgt op de juiste plek. Welke zorg dat is, beslissen we samen. Zo zijn we een deskundig en aantrekkelijk ziekenhuis voor patiënten en hun naasten, zorgprofessionals en samenwerkingspartners.

Amphia heeft ziekenhuizen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. We willen uitstekende zorg verlenen en onze mensen en middelen zo slim mogelijk inzetten. We bieden zorg met bewezen technieken en medische apparaten. En voor een groot deel een éénpersoonskamer voor iedere patiënt.

We leren ook van het onderzoek dat Amphia en andere ziekenhuizen uitvoeren. Het werk van onze professionals wordt interessanter doordat ze onderzoek kunnen doen. Dat maakt Amphia een aantrekkelijke plek om te werken.

Eenpersoonskamer

Opleiding, onderwijs en onderzoek vinden wij heel belangrijk. Wij willen altijd in ontwikkeling zijn. Hier richten we dus veel aandacht op. Amphia biedt veel opleidingsmogelijkheden voor artsen, verpleegkundigen en paramedici (specialisten die medische behandelingen doen, maar geen arts of tandarts zijn). We werken daarvoor veel samen met het Erasmus MC in Rotterdam en opleidingscentra en -ziekenhuizen in onze regio.

In 2022 hebben we nagedacht over de komende jaren. Wat gaat er allemaal gebeuren en hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? Wil jij meer lezen over onze strategie? 

Ons Amphia

Label