Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Op weg naar een betere (na)zorg voor mensen met stadium 4 longkanker en hun naasten

dinsdag 19 juni 2018
Op de afdeling longoncologie in Amphia heeft vanaf medio 2016 tot medio 2018 ‘Project Nazorg stadium 4 longkanker’ plaatsgevonden. Dit project werd door Instituut voor Gezondheids- en Omgevingsvraagstukken uitgevoerd met financiering van zorgverzekeraar CZ.
Doel van het project was de (na)zorg voor patiënten met longkanker, waarvoor geen genezing meer mogelijk is, verbeteren. Er is eerst een reeks interviews met patiënten (50) en naasten (42) uitgevoerd, waarbij de problemen en behoeftes in kaart zijn gebracht. Naar aanleiding van dat onderzoek zijn er drie in de praktijk bruikbare instrumenten ontwikkeld: een screeningsinstrument, keuzehulpen en een voorlichtingswaaier. Deze laatste twee zijn succesvol geïmplementeerd op de afdeling longoncologie, en door patiënten positief ontvangen.

Bent u zorgverlener en heeft u interesse in aanvullende informatie? Neem contact op met Maatje Schaffelaars via mschaffelaars@amphia.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.