Header afbeelding

Informatiemiddag immuuntherapie bij longkanker

maandag 20 mei 2019
Amphia organiseert samen met patiëntorganisatie Longkanker Nederland een informatiemiddag over immuuntherapie bij longkanker. Deze vindt plaats vrijdag 14 juni 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur op locatie Molengracht Amphia.
Per jaar krijgen ruim 13.000 patiënten de diagnose longkanker. Longkanker ontstaat meestal door roken, maar de ziekte komt ook voor bij mensen die nooit hebben gerookt. Hierbij is longkanker ontstaan door een spontane verandering in de cellen. Meeroken, luchtvervuiling en het inademen van fijnstof of het werken met schadelijke stoffen, kunnen ook longkanker veroorzaken. 

De diagnose longkanker wordt vaak gesteld in een vergevorderd stadium, waarbij genezing niet meer mogelijk is vanwege uitzaaiingen op afstand. Tegenwoordig zijn er bij sommige longkankerpatiënten betere levensverlengende resultaten te boeken dankzij immuuntherapie. Immuuntherapie (of immunotherapie) is een behandeling van kanker met medicijnen die het afweersysteem versterken. Zo kan het kankercellen beter herkennen en vernietigen. Daarbij krijgt de patiënt antilichamen die buiten het lichaam zijn nagemaakt, of de ‘eigen’ antilichamen en afweercellen toegediend.

Informatiemiddag

Op vrijdag 14 juni tussen 13.00 en 17.00 uur geven verschillende sprekers voorlichting in het Kenniscentrum van locatie Molengracht in Breda, onder leiding van Lidia Barberio van Longkanker Nederland. Longartsen Christi Steendam en Cor van der Leest zullen de aanwezigen meenemen in de ontwikkelingen op het gebied van immuuntherapie. Regie/oncologie verpleegkundige Maatje Schaffelaars beantwoordt vragen over bijwerkingen. Daarnaast is er de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan over eigen ervaringen en is er veel tijd ingeruimd voor het stellen van vragen. 

Deze middag is bedoeld voor patiënten met longkanker en hun naasten. Deelname is kosteloos. 
Lees hier ook de flyer, daarnaast is meer informatie is ook te vinden op www.longkankernederland.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.