Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Regionaal infectiecentrum

Regionaal infectiecentrum

Orthopedie Amphia is HET regionale centrum voor infecties bij orthopedische implantaten. Dit wordt ook wel een prothese infectie genoemd. Patiënten worden naar Orthopedie Amphia verwezen vanuit diverse centra om een aanhoudende prothese infectie te laten behandelen.

Vanuit de Nederlandse Orthopedische Vereniging wordt geadviseerd een patiënt met een aanhoudende prothese infectie door te verwijzen naar centra die ervaring hebben met prothese infectie behandelingen. Patiënten met een infectie krijgen bij Orthopedie Amphia een optimale behandeling bij een ingewikkeld probleem. Het behandelen van een infectie bij een orthopedische prothese is intensief, complex, kostbaar en multidisciplinair.

Om bij de patiënt  een optimaal resultaat te bereiken is een intensieve samenwerking met diverse disciplines vereist. In Amphia is een gecertificeerd laboratorium aanwezig en worden de procedures op de letter uitgevoerd en wekelijks in teamverband besproken.

Het behandelteam bij Orthopedie Amphia bestaat uit:

  • Orthopedisch chirurgen met specifieke kennis over en ervaring met de diverse soorten orthopedische infecties.
  • Medisch microbiologen met specifieke kennis over relevante verwekkers van orthopedische infecties en antibiotica met de mogelijke bijwerkingen. 
  • Internist/infectioloog, diëtisten en de ziekenhuis hygiënisten zijn indien nodig beschikbaar om de toestand van patiënten te verbeteren en voor preventieve doeleinden.
  • Verpleegkundigen van de afdeling orthopedie zijn getraind in de behandeling van infecties en getraind in behandeling van specifieke aspecten  rondom de verzorging van infectiewonden.

Alle gegevens van patiënten met een prothese infectie worden bijgehouden in een database om de kwaliteit te garanderen. Hiervoor worden bij patiënten digitaal vragenlijsten afgenomen. Daarnaast wordt deelgenomen aan diverse studies die onderzoek doen naar het verbeteren van diagnostiek, preventie en behandeling van prothese infecties. Deze gegevens worden gepresenteerd op orthopedische congressen.

De overige infectiecentra in de regio zijn: Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Label