Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

M.A.J. van Unnik
M.A.J. van Unnik

M.A.J. van Unnik

Specialisme

Openbaar Apotheker

Biografie

Geneesmiddelen vormen een belangrijk deel bij de behandeling van patiënten. Als apotheker ben je de geneesmiddelspecialist bij uitstek. In de apotheek komen alle facetten van het geneesmiddel aan bod; Het bereiden van geneesmiddelen, bewaring en opslag, logistiek en beschikbaarheid. Hiernaast ook het adviseren van voorschrijvers over welk geneesmiddel het best bij de betreffende patiënt past en of het samengaat met andere door de patiënt gebruikte geneesmiddelen. Tenslotte behoort ook het begeleiden en informeren van patiënten om tot het beste gebruik van het geneesmiddel te komen tot het takenpakket van de apotheker. Juist de combinatie van zorg voor het product als zorg voor en contact met de patiënt maken apotheker voor mij een prachtig vak. Binnen het Amphia ben ik werkzaam in de Amphia Apotheek, betrokken bij het bereiden van geneesmiddelen (met name cytostatica) en ben ik als applicatiebeheerder mede verantwoordelijk voor een correct gebruik van de geneesmiddelbestanden in het automatiseringssysteem van het ziekenhuis Epic.

Werkervaring

  • Specialist sinds 1989
  • Werkzaam binnen Amphia sinds 2015

Opleiding

1981-1988: Studie farmacie in Leiden
1988-1989: Apothekersxamen in Utrecht

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

  • Docent Productzorg en Bereiden specialisatie openbaar apotheker

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

  • Docent Productzorg en Bereiden specialisatie openbaar apotheker

Lidmaatschappen

  • Koninlklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP)

BIG nummer

09026565617

Label