Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

drs. T.A.M. Backhuijs
drs. T.A.M. Backhuijs

drs. T.A.M. Backhuijs

Specialisme

Sportgeneeskunde

Functie

Sportarts

Biografie

Mensen met passie voor hun sport inspireren mij. Daarbij maakt het type sport niet uit. Als we elkaar in spreekkamer ontmoeten is dat vanwege een klacht of blessure die hen belemmert in hun sport. Mijn uitgangspunt is dan om de sporter te laten herstellen van deze klacht / blessure en sterker terug te laten komen. Als dat lukt, winnen de sporter en ik allebei. Het mooie is dat dit op elk niveau kan. Tijdens de intake op de polikliniek sportgeneeskunde is het voor mij belangrijk om goed te begrijpen wat er aan de hand is en welke factoren (bijvoorbeeld voeding & leefstijl, trainingsbelasting, materiaal, life events) van invloed zijn (geweest) op de klachten. Naar mijn idee is de diagnose stellen zelf niet zo ingewikkeld, maar de vraag hoe het zover heeft kunnen komen? Dat is voor mij de interessante vraag, want daar ligt de sleutel voor optimale behandeling. Dit is altijd maatwerk. Mijn behandeling bestaat uit een advies ten aanzien van de optimale trainingsbelasting passend bij de huidige klacht / blessure en hoe dit op te bouwen. Daarnaast waar nodig een voedingadvies, een advies ten aanzien van materiaal en/of techniek en herstelmomenten. Soms verwijs ik naar een specialist uit mijn netwerk, als intensievere begeleiding nodig is. Uitgangspunt is dat het lichaam zichzelf herstelt met deze adviezen en de inzet van de persoon zelf. Mijn aandachtsgebied is inspanningsfysiologie en het optimaliseren van sportprestatie middels sport voeding en balans in trainingsbelasting. Gezien mijn achtergrond als wedstrijd wielrenner / gravel racer heb ik specifieke expertise op dit gebied. Ook voor sport blessures kun je bij mij terecht.

Werkervaring

  • Medisch Specialist sinds 2015
  •  Werkzaam binnen Amphia sinds 2017

Opleiding

2011 – 2015 opleiding sportgeneeskunde, Universiteit van Utrecht
2007 – 2008 Musculoskeletal Medicine Course, Monash University Melbourne, Australia
2002 – 2005 Honours Programme, Cardiovascular Research Institute Maastricht (CARIM)
2002 - 2008: Geneeskunde, Universiteit van Maastricht

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

  • RegieRaad Bewegen
  • Prehabilitatie

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

  • Teamarts World Tour Cycling Team
  • Medisch Ethische Commissie VSG
  • Kennisagenda Sportgeneeskunde VSG

Lidmaatschappen

  • Vereniging van Sportgeneeskunde (VSG)
  • Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD)

BIG nummer

39909886901

Label