Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Longchirurgie

Op de afdeling Longchirurgie opereren we patiënten die problemen hebben met de borstkas of de longen. Bijvoorbeeld als u een klaplong heeft die niet geneest. Of als er een afwijking in uw long is gevonden, wat mogelijk kanker is. In Amphia zijn alle chirurgische behandelingen voor longkanker mogelijk.

Bij een operatie zijn meerdere medisch specialisten betrokken. Zoals longartsen, longchirurgen en de anesthesist. Deze specialisten overleggen steeds met elkaar om de operatie zo goed mogelijk uit te voeren. Het kan dus zijn dat u met verschillende specialisten een afspraak heeft.

Ook werken we samen met andere ziekenhuizen en instanties. Voorbeelden zijn onder andere het Erasmus Medisch Centrum, het Verbeeten Instituut en longrevalidatiecentrum Revant.

Longen opereren via een kijkoperatie

Meestal wordt de operatie gedaan via een kijkoperatie. Dit wordt ook wel de Video-assisted Thoracic Surgery (VATS) techniek genoemd. De afdeling Longchirurgie is hierin gespecialiseerd. Ongeveer 80% van de patiënten wordt bij ons via een kijkoperatie behandeld. Het voordeel van een kijkoperatie is dat de patiënt sneller herstelt na de operatie. Helaas is een kijkoperatie niet voor elke patiënt mogelijk. Het hangt af van een aantal zaken. Zoals de grootte van de tumor en of de tumor dichtbij grote bloedvaten of het hart zit.

3D-beelden bij weghalen stukje long

Wanneer er een kleine afwijking zit in de long, wordt niet een hele longkwab weggehaald, maar een klein deel (taartpunt). Vaak wordt samen met een radioloog 3D-beelden gemaakt om precies te zien waar de afwijking in de longen zit. Op deze manier kunnen we het vaak weghalen met een kijkoperatie.

Behandelen longkanker

Wilt u meer weten over de behandeling van longkanker?

Naar Oncologisch centrum

Meer informatie voor u

 • dr. N. Ayez

  dr. N. Ayez

  Chirurg

  Gastro-intestinale en oncologisch chirurgie, Longchirurgie

 • H. de Groot

  H. de Groot

  Chirurg

  Longchirurgie, Traumachirurgie, Vaatchirurgie

 • dr. E.J. Veen

  dr. E.J. Veen

  Chirurg

  Vaatchirurgie, longchirurgie, kinderchirurgie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90
Topzorg

Label