Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Longgeneeskunde

Heeft u problemen met uw longen? Dan onderzoeken en behandelen we u op de afdeling Longgeneeskunde. We staan voor u klaar om u te helpen bij alle soorten klachten aan de longen. Ons team bestaat uit: arts-assistenten, specialistisch verpleegkundigen en longfunctie-analisten. Onze longartsen zijn allemaal expert op een bepaald gebied. Zoals astma, COPD, longkanker of interstitiële longziekten.

De juiste zorg voor u
De afdeling Longgeneeskunde richt zich op verschillende soorten aandoeningen. 

COPD, astma of allergie

COPD en astma zijn veel voorkomende longaandoeningen en kunnen samen gaan met allergische klachten van de luchtwegen. In ons expertiseteam voor astma en COPD brengen wij uw aandoening uitgebreid in kaart. Daarna krijgt u uitleg en advies over uw ziekte. Ook krijgt u uitleg hoe u ermee om kan gaan. Er is een spreekuur waar we mensen onderzoeken en behandelen met inhalatieallergieën (bijvoorbeeld ernstige hooikoorts klachten) en bij ernstige allergie voor bijen- en wespengif.

Interstitiële longziekten

Voor sarcoïdose, longfibrose of één van de andere (zeldzame) interstitiële longziekten kunt u voor nadere diagnostiek en eventuele behandeling terecht bij onze polikliniek ILD (interstitial lung disease),

Meer lezen over ILD

Longkanker

Longkanker is een oncologische aandoening, waarvoor u terecht kunt op de longpoli oncologie. Dit is een onderdeel van Amphia's oncologisch centrum.

Meer weten over longkanker
Oncologisch centrum Amphia

Slaapstoornis

Heeft u 3 maanden of langer last van problemen met slapen? Wordt u minimaal 3 keer per week niet fit wakker? En heeft u daar overdag last van? Dan spreken we van een slaapstoornis. Deze problemen hebben verschillende oorzaken.

Naar slaapcentrum
Slaapcentrum Amphia

Longfunctie-afdeling
In Amphia Breda en Amphia Oosterhout doen we longfunctie-onderzoeken. Samen met de longfunctie-laboranten meten we de inhoud van uw longen. Dat betekent dat we het volume van de lucht in uw longen meten. Ook onderzoeken we uw longen als u wandelt of fietst. En als dit nodig is, testen we u voor een allergie (histamine test). De uitslagen bespreekt uw longarts met u.

Endoscopiecentrum
In het Endoscopiecentrum wordt u onderzocht of behandeld aan uw longen. Bijvoorbeeld met een bronchoscopie. Dan kijken we met een soepel slangetje en een camera in de eerste takken van uw luchtwegen.

Ook doen we hier EUS- en EBUS-onderzoeken. Dat betekent dat we de lymfeklieren onderzoeken die tussen uw longen in liggen. Daarnaast voeren we puncties en drainages uit. Daarbij wordt het vocht dat tussen uw longvliezen zit, weggehaald. Op deze manier behandelen we ook een klaplong.

Sommige behandelingen voeren we uit op de operatiekamer. Bijvoorbeeld als u een stent krijgt, om uw luchtwegen open te houden. Dit doen we ook voor patiënten uit andere ziekenhuizen in de buurt. Samen met de afdeling Radiologie voeren wij ook CT-geleide puncties uit. Daarmee zien we precies wat er aan de hand is, als er eerder iets in uw long is gezien dat niet klopt.

Ga naar het Endoscopiecentrum

Opname verpleegafdeling

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende afdelingen binnen Amphia, maar ook met andere ziekenhuizen en medische centra. Zo bieden we u de beste zorg. Buiten Amphia werken we veel samen met:

  • Erasmus Medisch Centrum
  • Het Verbeeten Instituut
  • Longrevalidatiecentrum Revant
Medisch specialisten

Longresearch

De vakgroep Longartsen werkt al meer dan 25 jaar mee aan onderzoeken. Wilt u meer weten?

Naar Longgeneeskunde Research

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 30

Label