Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Hidradenitis Suppurativa polikliniek

Heeft u de huidziekte Hidradenitis Suppurativa? Dan komt u bij de Hidradenitis Suppurativa polikliniek. Deze huidziekte komt vooral voor in oksels en liezen. Op de polikliniek wordt u behandeld of krijgt u medicijnen. 

U wordt op onze polikliniek altijd gezien door een dermatoloog en een chirurg. De artsen in Amphia werken veel samen, om uw de beste te zorg te bieden. Vaak krijgt u medicijnen, zoals antibiotica. Daarmee komt uw huid tot rust. Meestal is er ook een chirurgische behandeling nodig, om te voorkomen dat het terugkomt. Een chirurgische behandeling is een kleine operatie die op onze polikliniek wordt gedaan.

Opties in behandelingen

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk die allemaal met u besproken worden. Zodat u precies weet wat de voordelen, nadelen en onverwachte gevolgen zijn.

Dermatologische behandeling
Bij een dermatologische behandeling krijgt u een crème of lotion. Deze smeert u op de ontsteking. Hiermee voorkomen we nieuwe ontstekingen. Als dat niet helpt, krijgt u medicijnen die de ontsteking afremmen. Die komen in uw hele lichaam terecht. Dat noemen we een systemische behandeling.

Chirurgische behandeling
Het kan zijn dat u een operatie krijgt. Dit hangt af van de ernst van de ontsteking en het soort ontsteking. Ook uw wens daarin is belangrijk.

Er zijn hierbij 2 behandelingen mogelijk:

  • Acuut; dan wordt de ontsteking opengemaakt. De druk wordt van uw huid gehaald. Zo kan de pus eruit. Dit is een tijdelijke oplossing. Het haalt vooral de pijn weg. De ontsteking komt vaak weer op dezelfde plek terug.
  • Weghalen van de zieke huid; de huid boven de ontsteking wordt weggesneden of weggebrand. Dit wordt gedaan onder verdoving. We noemen dit ook wel deroofing.

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90

Label