Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

M.G. Buimer
M.G. Buimer
M.G. Buimer

M.G. Buimer

Specialisme

Vaatchirurgie

Functie

Chirurg

Biografie

Na mijn opleiding tot chirurg heb ik mij in 2 jaar verdere verdiept binnen de (complexe) vaatchirurgie in het VUmc in Amsterdam. Als vaatchirurg behandel ik afwijkingen aan slagaders en aders in het gehele lijf. Een groot deel van de operaties voer ik tegenwoordig uit door een kleine opening of prik in de huid, de zogenaamde endovasculaire behandeling. Voorheen werden voor verstopte of verwijde slagaders grote snedes gemaakt, nu kan ik op afstand met katheters, ballonnetjes en stents dergelijke problemen behandelen. Deze technologische ontwikkelingen gaan snel en als vaatchirurgen zorgen wij ervoor dat wij deze nieuwe behandelingen aan de patiënten in Amphia kunnen aanbieden. Vaatchirurgie heeft een heel diverse patiëntengroep. Ik zie de mensen op de poli, ik bespreek de medische en technische kant van de operatie en voer deze uit. Daarna zie ik de patiënt weer terug op de poli. Ik begeleid de patiënt dus gedurende dit gehele traject. Ik ben ook algemeen chirurg, dus behandel ik ook algemene ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld blindedarmontsteking, wonden, plekjes op de huid en liesbreuken.

Werkervaring

  • Medisch Specialist sinds 2012
  • Werkzaam binnen Amphia sinds 2016

Opleiding

2012-2014:  Opleiding vaatchirurgie, VUmc Amsterdam|
2005-2012:  Opleiding chirurgie, Radboud Universiteit Nijmegen & Rijnstate ziekenhuis Arnhem
1996-2002:  Opleiding geneeskunde, Radboud Universiteit Nijmegen

BIG nummer

19059027801

Aandachtsgebieden

  • Vaatchirurgie
  • Algemene chirurgie

Label