Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Angst voor de tandarts
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Angst voor de tandarts

U bent door uw tandarts of via uw huisarts verwezen naar het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) vanwege (extreme) angst voor een behandeling aan uw tanden. U bent niet de enige met een angstprobleem voor een behandeling aan uw tanden. Zeker tweederde van de volwassen Nederlanders heeft wel eens minder of meer angstige gevoelens voor een bezoek aan de tandarts. Bij ongeveer een op de zes is er duidelijk sprake van angst. Deze angst kan zich bijvoorbeeld uiten in zweten, hartkloppingen, misselijkheid of zelfs totale paniek.

Het CBT kan u helpen bij het niet meer bang zijn, . maar dat gaat vaak helaas niet vanzelf. Het vraagt van u een flinke inspanning want u moet er met onze hulp en eventueel van een psycholoog vooral zelf aan werken!

Hierin zijn onze behandeling en behandeldoelen anders dan bijvoorbeeld van een  narcosekliniek. Wij hopen op deze wijze naar een oplossing te werken, waardoor u langdurig geholpen bent.

Zie ook de folder bij onderzoek en behandeling: angstbegeleiding volwassenen.

Meer lezen over bijzondere tandheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Label