Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Implantaten reinigen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Implantaten reinigen

Implantaten reinigen

Deze folder geeft u informatie over waarom en hoe implantaten te reinigen.

Waarom is reinigen belangrijk?
Door goed reinigen van de prothese vermindert u de kans op het verliezen van implantaten. Eén van de oorzaken daarvan is namelijk ontsteking van het tandvlees. Hier krijgt u last van als er langdurig tandplaque aanwezig is op de implantaten. Deze plaque bestaat uit vele soorten bacteriën die het tandvlees irriteren. De ophoping van de tandplaque kunt u voorkomen door de implantaten twee tot drie maal per dag goed schoon te maken met een zachte elektrische- of handtandenborstel. U kunt daarnaast ook een platte katoenen veter of rager (klein borsteltje voor tussen tanden en kiezen) gebruiken. Ragers bestaan er in vele soorten en maten.

Bij de eerste behandeling na het plaatsen van de prothese geeft de mondhygiëniste instructies over de beste reinigingsmethode voor uw constructie.

Hoe reinigt u de prothese?
Het goed reinigen van de prothese is ook van groot belang voor behoud van de kwaliteit. Een aantal tips:

  • Poets de prothese minstens twee maal per dag met een protheseborstel. Dit is een borstel met harde en lange haren, zodat u overal goed bij kunt komen. LET OP: Gebruik de protheseborstel niet in de mond!
  • Neem de prothese bij het poetsen altijd uit de mond, zodat u ook goed de binnenkant kunt reinigen.
  • Gebruik bij het poetsen geen tandpasta maar vloeibare zeep, groene zeep of Ecosym gel. In deze producten zitten geen schurende deeltjes die de prothese kunnen beschadigen.
  • Leg de prothese éénmaal in de twee weken een hele nacht in een bakje met 2/3 witte natuurazijn en 1/3 water of in de Ecosym forte. Gebruik geen Steradent voor de reiniging. Dit middel tast de kunststof van de prothese aan.
  • Overbelasting is een tweede oorzaak voor het verliezen van de implantaten. Neem daarom ’s nachts de prothese uit en leg deze in een bakje water. Zo kan het tandvlees weer goed doorbloed raken en is de kans op overbelasting van de implantaten minder groot.

Vragen?
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling telefoonnummer [076] 595 30 42. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur.

Meer lezen over bijzondere tandheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Label