Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Onderzoek en behandeling MFP (tandarts maxillofaciale prothetiek)
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Onderzoek en behandeling MFP (tandarts maxillofaciale prothetiek)

Eerste consult
U krijgt een afspraak voor een eerste afspraak. Tijdens deze afspraak probeert de tandarts een zo goed mogelijke indruk te krijgen van uw tandheelkundig probleem. Daarvoor stelt de tandarts vragen en bekijkt uw gebit. Het is mogelijk dat er ook röntgenfoto’s en gebitsmodellen worden gemaakt. Ook wil de tandarts weten of u medische behandeling krijgt en welke medicijnen u gebruikt. Het onderzoek kan ongeveer 45 minuten duren.

De tandarts beoordeelt of u in aanmerking komt voor zorg binnen het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde.

Behandelplan en vergoeding
Als u in aanmerking komt voor bijzonder tandheelkundige hulp stelt de tandarts een behandelplan op. Het behandelplan wordt door het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde ingediend bij uw zorgverzekeraar. De verzekeraar bepaalt of de behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. U hebt bijna altijd een eigen bijdrage in de kosten. Het bericht van toestemming of afwijzing van de zorgverzekeraar wordt naar het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde en naar u zelf gestuurd. Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde neemt vervolgens contact met u op voor het plannen van de behandeling.

  • Na behandeling in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde wordt u naar uw eigen huistandarts terugverwezen. Als het nodig is, blijft u onder controle bij het centrum.
  • Wanneer u niet in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkundige hulp, wordt u met een behandeladvies terugverwezen naar uw huistandarts.

 

Meer lezen over bijzondere tandheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Label