Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Spanningstechniek tegen flauwvallen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Spanningstechniek tegen flauwvallen

Sommige mensen hebben een verhoogde neiging tot flauwvallen bij het zien van bloed, injecties of letsel. Er treedt op zo’n moment een zeer sterke verlaging van de hartslag en de bloeddruk op, waardoor u kunt flauwvallen. Om dit tegen te gaan kunt u leren uw bloeddruk tijdelijk te verhogen door uw spieren aan te spannen volgens onderstaande techniek.
Deze spanningstechniek heet "applied tension”.

  1. Neem plaats in een comfortabele stoel.

  2. Span al uw spieren maximaal aan, inclusief

  3. Spieren van de armen, borst, benen en gezicht.

  4. Houd dit gedurende 10-15 seconden vol. Meestal voelt u een warme stroom of een warm gevoel in uw hoofd, dit is dan een teken om te stoppen.

  5. Neem gedurende 20-30 seconden rust in normalen ( dus niet speciaal ontspannen) toestand.

  6. Herhaal de voorgaan de stappen 5 maal.

  7. Oefen dit bovenstaande 5 maal per dag (5 spannings- en ontspannings-cycli) gedurende een week. Als u bij het oefenen hoofdpijn krijgt, moet u de druk van het aanspannen van de spieren verminderen.

U oefent de techniek eerst in een vertrouwde omgeving. Wanneer u hem goed in de vingers heeft kunt geleidelijk aan, aan de situatie waar u bang voor bent worden blootgesteld. Zo leert u kleine signalen van bloeddrukverlaging te signaleren en hierop te reageren met het spannen van de spieren.

Vragen?
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling telefoonnummer [076] 595 30 42. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur.

Meer lezen over bijzondere tandheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Label