Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Clioquinol
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Clioquinol

Informatie over allergie

Inleiding
U bent overgevoelig voor de bovenvermelde stof. Ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem (of een andere huidreactie) weer optreedt, ontvangt u hierbij informatie over deze stof. Probeer 'verdachte' voorwerpen te vermijden. Deze lijst dient slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle producten aan te geven omdat deze steeds kunnen wisselen van samenstelling.

Algemeen
Clioquinol is een middel tegen bacteriën en schimmels. Het wordt vooral gebruikt in medicamenten voor uitwendig gebruik op de huid. U treft het ook aan onder de naam van 'Chinoform', 'Quinoline', 'Vioform' (iodochlorohydroxyquinoline).

Gebruik en voorkomen

  • Zalven en pasta's tegen schimmels.
  • Ontstekingremmende preparaten.
  • Wondgenezende preparaten.

Groepsverwante stoffen
Patiënten die reageren op clioquinol kunnen ook reageren op andere (gehalogeneerde) hydroxychinolines, chlorquinadol, oxyguinoline en broxyquinoline.

NB: systemische inname (via de mond) kan een systemische reactie veroorzaken!

Meer lezen over dermatologie in Amphia?

Ga naar afdeling Dermatologie

Label