Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Dermatologie

Heeft u problemen met uw huid? Dan kan uw huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar de polikliniek Dermatologie. Hier kunt u terecht met klachten als:

  • acne (jeugdpuistjes)
  • eczeem
  • psoriasis (huidklachten met roodheid, schilfers en jeuk)
  • huidkanker (melanoom, kwaadaardige moedervlekken)
  • huidallergieën
  • spataderen

De polikliniek Dermatologie bestaat uit een team van dermatologen (huidartsen), arts-assistenten, verpleegkundig specialisten, huidtherapeuten en doktersassistenten. Zij  voeren verschillende onderzoeken voor u uit.

Heeft u de huidziekte Hidradenitis Suppurativa? Dan komt u bij de Hidradenitis Suppurativa polikliniek.

Ga naar Hidradenitis Suppurativa polikliniek

Expert in Psoriasis

Amphia is een expert in psoriasis. Dit is een huidprobleem met klachten als roodheid, jeuk en schilfers. U krijgt de best mogelijke zorg in het dagcentrum op de locatie Oosterhout. Wij geven u uitgebreide begeleiding en bieden verschillende behandelingen:

  • therapeutische baden
  • diverse lichtbehandelingen
  • behandelingen met zalf
  • medicatie

We adviseren u over de minst zware behandeling die het beste resultaat voor u geeft. U kiest uiteindelijk zelf uit de verschillende mogelijkheden van behandelingen. De dermatoloog spreekt deze van tevoren goed met u door.

Sterk in de Mohs-chirurgie

De Mohs-chirurgie wordt sinds 2013 gebruikt. Hierbij halen we huidtumoren weg met zo min mogelijk schade aan de huid eromheen. Op de locatie Oosterhout hebben we een dagbehandelingscentrum waar we mensen met eczeem en psoriasis behandelen. Bijvoorbeeld met lichttherapie, baden en zalven. Dit centrum is het enige in zijn soort in de omgeving.

We doen ook veel onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor onder andere psoriasis. Voor cosmetische behandelingen hebben we op de locatie Oosterhout een huidlasercentrum. Hier voert een huidtherapeut huidbehandelingen uit die het uiterlijk mooier maken. 

Mohs-chirurgie

Samenwerking

Bij huidtumoren werken we samen met het Erasmus Medisch Centrum. En voor de behandeling van wonden met Excen Wondzorg. Voor spataderen en bloedvaten (flebologie), werken we samen met een huidtherapeut en een chirurg. Ook hebben we met de huidspecialisten voor oncologie, allergie en reuma in Amphia samen een spreekuur.

Kwaliteitszegel Dermatologie

In maart 2013 heeft de vakgroep Dermatologie het kwaliteitszegel Dermatologie behaald. 

Meer over het kwaliteitszegel

Een dagbehandeling in het Behandelcentrum

Het Behandelcentrum is dé plek in Amphia waar eenvoudige, geplande behandelingen plaatsvinden waarvoor men kort in het ziekenhuis hoeft te verblijven. In deze video nemen we je mee in een dagbehandeling.

Video url

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 20

Label