Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Parabenen mix
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Parabenen mix

Informatie over allergie

Inleiding
U bent overgevoelig voor de bovenvermelde stof. Ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem (of een andere huidreactie) weer optreedt, ontvangt u hierbij informatie over deze stof. Probeer 'verdachte' voorwerpen te vermijden. Deze lijst dient slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle producten aan te geven omdat deze steeds kunnen wisselen van samenstelling.

Algemeen
Parabenen zijn de meest gebruikte conserveermiddelen in de farmaceutische- en cosmetica industrie en in bepaalde voedingsmiddelen. Het is een mengsel van butyl-, methyl-, propyl-, ethylene-, benzylalkylesters van benzoëzuur. Het zijn geurloze en kleurloze conserveermiddelen met een breed spectrum van antimicrobiële activiteit.

Gebruik en voorkomen

  • In farmaceutische producten voor zowel uitwendig als inwendig gebruik: oog-, neus- en oordruppels, hoest- en andere dranken, vaginale geneesmiddelen, zetpillen en rectaal toegediende medicamenten, afsluitende lijmverbanden, in sommige antibiotica, vitaminepreparaten, antistollings medicijnen, insuline, herparines en chemotherapeutica.
  • In cosmetica zoals crèmes, lotions, make-up, lippenstift, zeep, zonnebrandmiddelen, ontharingsmiddelen, aftershaves, tandpasta en deodorant.
  • In voedingsmiddelen zoals gemarineerde, gekookte en gebakken visproducten, vispasta’s, mayonaise, gekruide sauzen en sladressings, mosterd, salades, marsepein, banketbakkersroom, melkpreparaten, gelei, puree, jam, dranken en vruchtenspa, snoepjes, tomatenketchup, ingeblikt vlees, gevogelte, fruit, ingemaakt zuur en pasteivulsel.
  • Textiel.
  • Technisch gebruikte oliën en vetten.
  • Schoensmeer.
  • Lijm, plakmeel en stijfsel.

Groepsverwante stoffen
Patiënten die positief reageren op parabenen mix kunnen ook reageren op andere para-substanties.

NB:
Duidelijke reacties op inname van parabenen zijn nooit aangetoond.

Meer lezen over dermatologie in Amphia?

Ga naar afdeling Dermatologie

Label