Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Dieetbehandeling tijdens opname
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Dieetbehandeling tijdens opname

Goede voeding is belangrijk, zeker als u ziek bent. Het kan bijdragen aan een sneller herstel en een optimale reactie op de behandeling. De diëtist van Amphia begeleidt u wanneer u een dieetadvies nodig heeft tijdens uw opname in het ziekenhuis.

Uw specialist schakelt een diëtist in wanneer tijdens uw opname in het ziekenhuis blijkt dat u ondervoed bent of risico daarop loopt. Ook bij andere voedingsproblemen, zoals ongewenst gewichtsverlies, kunt u hulp en advieskrijgen van een diëtist. U kunt dit zelf ook aangeven bij uw specialist.

Behandeling

Tijdens ons bezoek bespreken we met u hoe het eten en drinken in het ziekenhuis gaat. Wij geven u adviezen over uw voeding in relatie tot uw aandoening of ziekte. Deze adviezen leggen we vast in het digitale dossier. We geven deze ook door aan uw specialist, de verpleegkundige en de gastvrouw of gastheer. Zo weten zij ook wat we samen hebben afgesproken.

U wordt behandeld door diëtisten die geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister. Iedere diëtist heeft een eigen aandachtsgebied en specialisme.

Weer naar huis
Wanneer u bijna naar huis mag, bekijkt de diëtist of de dieetbehandeling door moet gaan. Soms wordt u hierbij begeleid door de diëtist van  Amphia. Wanneer dat niet mogelijk is, draagt dediëtist de begeleiding – in overleg met u – over aan een andere diëtist.

Meer informatie voor u

Meer lezen over diëtetiek in Amphia?

Ga naar afdeling Diëtetiek

Label