Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Logopedie in het ziekenhuis
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Logopedie in het ziekenhuis

Inleiding
U leest deze folder omdat u bent opgenomen op een verpleegafdeling van Amphia. Door uw specialist is de logopedist ingeschakeld. In deze folder leest u meer informatie over logopedie.

Logopedie
De logopedist onderzoekt, begeleidt en adviseert u bij klachten op het gebied van spraak, taal, stem, gehoor, slikken of ademen. Hij of zij probeert uw herstel te bevorderen zodat u weer kunt communiceren of eten en drinken zoals u dat gewend was. Wanneer het oude niveau niet haalbaar blijkt, zal de logopedist u begeleiden en samen met u zoeken naar aanpassingen.

Waarom?
Om de volgende redenen kan logopedie nodig zijn:

  • Moeite met spreken. Het kan zijn dat u na het doormaken van een beroerte (afdeling Neurologie) moeite heeft met het uitspreken van woorden.
  • Moeite met taalgebruik. Het is mogelijk dat u een beroerte heeft gehad en daarna woordvindproblemen heeft, of dat u moeite heeft met het verwerken van de taal.
  • Moeite met slikken. Soms ervaren mensen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis slikproblemen. Misschien verslikt u zich snel, of merkt u dat het voedsel niet goed wegzakt.
  • Moeite met de stem. Het kan zijn dat uw stem anders klinkt en dat spreken moeite kost.

De logopedist inventariseert uw klachten en geeft u zo nodig advies.

Als u na het verlaten van het ziekenhuis nog logopedische begeleiding nodig heeft, dan bespreekt de logopedist samen met u het vervolgtraject. U krijgt in dat geval een overdracht mee met het verslag van de logopedist in het ziekenhuis.

Vragen?
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Logopedie via het telefoonnummer (076) 595 30 75 of stuur een e-mail naar logopedie@amphia.nl.

Meer lezen over logopedie in Amphia?

Ga naar afdeling Logopedie

Label