Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Logopedie

Onze logopedisten kunnen u helpen als u problemen heeft op het gebied van: spraak, taal en stem. Maar ook als u moeite heeft met slikken of uw ademhaling. Een logopedist komt langs en onderzoekt, helpt en geeft advies over uw klachten. Samen werken we aan uw herstel. Wanneer het oude niveau niet haalbaar is, kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wanneer kan logopedie nodig zijn?

  • Wanneer u moeite heeft met spreken. Bijvoorbeeld wanneer u een beroerte (CVA) heeft gehad, is het spreken soms lastig.
  • Wanneer u moeite heeft met lezen of schrijven. Door een beroerte is het zoeken naar de juiste woorden soms lastig. Ook het verwerken van de taal kost meer moeite.
  • Wanneer u moeite heeft met slikken. U merkt bijvoorbeeld dat kauwen lastig is of eten niet goed wegzakt. Of dat u zich regelmatig verslikt.
  • Wanneer uw stem anders klinkt. U merkt dat communiceren daardoor lastiger is.
  • Wanneer u door een aangezichtsverlamming de spieren in en rondom uw mond moeilijker kunt gebruiken.
  • Wanneer uw pasgeborenen of jonge kind moeite heeft met de ontwikkeling van eten en drinken. Logopedie wordt betrokken tijdens opname.

Zorg speciaal voor u

Als u in het ziekenhuis ligt, kunt u hulp krijgen van een logopedist. Uw arts verwijst u dan door. Wij komen bij u aan bed. Wij voeren ook poliklinische behandelingen uit. U komt dan naar het ziekenhuis voor een behandeling en gaat daarna weer naar huis. Bijvoorbeeld wanneer u door de KNO-arts bent doorverwezen vanwege stemklachten zoals heesheid. Of als u een aangezichtsverlamming heeft.

Zorg met kwaliteit

Onze logopedisten zijn ingeschreven in een speciaal overzicht. Dit overzicht wordt het Kwaliteitsregister genoemd. Dit betekent dat u geholpen wordt door een logopedist die voldoende werkervaring heeft en op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen.

Patiënt met tablet in kamer

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 75

Label