Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Verpleegkundig spreekuur geheugenpoli Geriatrie
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Verpleegkundig spreekuur geheugenpoli Geriatrie

Inleiding
De geriater, waarbij u onder behandeling bent, heeft bij u een dementie of geheugenstoornissen vastgesteld. Als aanvulling op het gesprek over de diagnose en de behandeling kan de geriater u doorverwijzen naar het verpleegkundig spreekuur.

In deze informatiebrochure leest u wat u kunt verwachten van het verpleegkundig spreekuur.

Waarom een verpleegkundig spreekuur?
Het gesprek met de geriater, de diagnose dementie, kan een opluchting zijn omdat er eindelijk duidelijkheid is wat er aan de hand was. Maar daarnaast kan het ook een grote schok zijn. Nu de diagnose gesteld is, heeft u of uw naaste vragen, behoefte aan meer informatie over de ziekte, de behandeling en hoe nu om te gaan met de ziekte in het dagelijkse leven.

De verpleegkundig consulent gaat met u en uw naaste hierover in gesprek en de eventuele voorgeschreven medicatie wordt besproken.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over de ziekte en over de gevolgen die de dementie op uw dagelijkse leven en dat van uw omgeving heeft. Praktische zaken komen aan bod, zoals het huishouden, de persoonlijke verzorging, hobby's, het autorijden, maar u kunt ook vragen of situaties bespreken over het omgaan met deze ziekte.

De verpleegkundig consulent gaat in op u vragen, maar stelt ook vragen om uw hulpvraag en zorgbehoefte te inventariseren. Zij geeft u aanvullende informatie en advies, praktische tips bij het omgaan met geheugenproblemen. Zij geeft u informatie over professionele hulpverlenersinstanties in uw regio en verwijst u, indien u akkoord gaat, naar bijvoorbeeld een casemanager dementie en/of een thuiszorginstantie.

De medicatie die eventueel voorgeschreven is zal verder besproken en opgehoogd worden. Er wordt gevraagd of er klachten, bijwerkingen zijn en in de vervolgcontacten wordt het effect van de medicatie geëvalueerd.

Praktische tips ter voorbereiding op uw afspraak

  • Laat een familielid of iemand die goed op de hoogte is van uw leven en uw leefgewoonten meekomen naar de afspraak
  • Heeft u vooraf vragen, schrijf ze dan op ter voorbereiding en breng deze vragen mee naar het spreekuur.
  • Neem een lijst mee waarop alle medicijnen staan die u momenteel gebruikt.
  • Als u een (lees)bril en/of gehoorapparaten heeft, draag of neem deze mee.

Waar vindt u ons?
Het verpleegkundig spreekuur is op de polikliniek geriatrie van het Amphia Ziekenhuis, locatie Molengracht, route 106

Wanneer kunt u contact opnemen?
U kunt bij vragen, klachten of problemen dagelijks, tijdens de kantooruren, contact opnemen met de verpleegkundig consulent geriatrie. Angèle Robinson is van maandag t/m woensdag telefonisch bereikbaar op (076) 595 14 13 . Astrid van den Bosch is op dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op (076) 595 25 92. 

Wat te doen als u verhinderd bent?
We verzoeken u dit met een beknopte reden, door te geven aan de secretaresse van de polikliniek geriatrie. Tijdens de kantooruren zijn zij telefonisch te bereiken op (076) 595 10 47.

Meer lezen over geriatrie in Amphia?

Ga naar afdeling Geriatrie

Label