Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Informatie gezonde kraamvrouw
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Informatie gezonde kraamvrouw

Welkom op de afdeling Gezinssuites!

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon/dochter. Wij willen u middels deze folder verder informeren over de mogelijke kosten die een verblijf op afdeling Gezinssuites met zich mee zouden kunnen brengen.

Wanneer u bent bevallen, wordt u in eerste instantie klinisch opgenomen op onze afdeling. Als u klinisch opgenomen bent, valt dit onder uw basisverzekering. Dat betekent dat u hiervoor bent verzekerd.

Gezonde kraamvrouw
Als de gynaecoloog vindt dat u naar huis toe mag, maar uw baby nog opgenomen blijft, mag u hier natuurlijk ook blijven. Hierdoor wijzigt de indicatie waarvoor u op onze afdeling verblijft: u wordt dan geregistreerd als gezonde kraamvrouw.

Verandert hierdoor de zorg?
Nee, u krijgt nog steeds van ons de zorg die u nodig heeft, maar we doen dan alleen in de ochtend uw controles in plaats van 3 keer per dag (tot 10 dagen na de bevalling). U kunt gewoon nog eten bestellen via de tablet. De eerste 10 dagen na de bevalling zijn de maaltijden voor u als kraamvrouw inbegrepen. Uw partner kan gedurende deze periode, tegen kostprijs, een ontbijt, lunch en/of diner bestellen. Uiteraard bent u ook vrij om zelf uw maaltijden te verzorgen. 

Valt dit nog onder de basisverzekering?
Nee, als u geregistreerd wordt als gezonde kraamvrouw, vallen de kosten voor het verblijf op de afdeling niet meer onder de basisverzekering, maar onder het eigen risico. Als u het wettelijke eigen risico van dat jaar nog niet (helemaal) heeft betaald, ontvangt u een rekening van de ziektekostenverzekeraar.

Gast
Als u 10 dagen na de bevalling nog bij ons op de afdeling verblijft, wordt u geregistreerd als gast. Uw kraambed wordt dan afgesloten in het ziekenhuis. Er worden dan geen standaard controles meer bij u uitgevoerd. U dient dan zelf voor uw medicatie te zorgen (verkrijgbaar bij de ziekenhuisapotheek met een recept). En we vragen u dan ook om zelf uw bed te verschonen. Beddengoed is vanuit het ziekenhuis beschikbaar. De kosten voor ontbijt, lunch en diner voor zowel u als kraamvrouw als voor uw partner zijn dan voor uw eigen rekening. Voor verdere uitleg over de kosten van de maaltijden, zie de informatie in de houder met ‘wist je datjes’ op de kamer.

Vragen?

Als u nog vragen heeft dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Wij zijn bereikbaar op (076) 595 27 16.

Ga naar afdeling Gezinssuites
Ouders verzorgen baby in ziekenhuis

Meer lezen over gynaecologie in Amphia?

Ga naar afdeling Gynaecologie

Label