Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Gezinssuites

Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus?

  1. Blijf thuis wanneer je ziek bent.
  2. Overleg bij lichte klachten met de afdeling of de afspraak door kan gaan.

Advies voor bezoekers Net zoals voorheen, kom niet als je ziek bent om kwetsbaren te beschermen. Is er wel een noodzaak? Overleg dan met de afdeling en draag bij luchtwegklachten een mondneusmasker.

Route naar de Gezinssuites

Bekijk hier de route naar de Gezinssuites op route 30. Komt u voor niet voor een geplande opname en gaat u bevallen? Dan volgt u een ander routenummer, namelijk route 28.

Een zwangerschap en bevalling zijn speciale gebeurtenissen. Het is vaak een leuke, bijzondere en spannende tijd. Maar soms is de zwangerschap niet gemakkelijk of heeft u of uw baby na de bevalling medische zorg nodig. Op de afdeling Gezinssuites bieden we u deze zorg. En meer dan dat. Wij zijn er voor u en uw kindje.

De afdeling Gezinssuites is een samenvoeging van de kraamafdeling, neonatologie (te vroeg, te klein of ziek geboren baby's) en een zwangerenafdeling.

Welkom op de afdeling Gezinssuites

Onze collega vertelt u graag meer over onze Gezinssuites. 

Suites voor het hele gezin

U heeft uw baby het liefst zo dichtbij mogelijk als u net bevallen bent. Dat begrijpen we goed. Daarom hebben wij gezinssuites waar u tot rust kunt komen, samen met uw kindje én uw partner. In onze gezinssuites bieden we gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat u en uw partner zelf voor uw kindje zorgen en dat de verpleegkundigen u ondersteunen als dit nodig is.

Als uw baby te vroeg (prematuur) of ziek wordt geboren, is er speciale zorg nodig. Deze zorg heet neonatologie en bieden wij ook in onze gezinssuites. Ook dan zijn u, uw partner en baby dus samen. En bieden wij u en uw kindje precies de zorg die jullie nodig hebben.

Wat zijn de voordelen?

  • Onze afdeling is volledig gericht op de zorg voor u en uw gezin. U bespreekt samen met uw verpleegkundige de indeling van de dag.
  • U en uw partner worden zoveel mogelijk gecoacht bij de verzorging van u en uw kindje. Dit maakt de stap naar huis minder groot.

Geboorteaangifte digitaal

Als u de geboorteaangifte online doet, hoeft u niet meer naar het gemeentehuis. Weten hoe dit werkt?

Ga naar folder

Suites voor te vroeg, te klein of ziek geboren baby's

Hier worden baby’s opgenomen die extra zorg nodig hebben. Vaak omdat ze te vroeg geboren zijn of ziek zijn. Er werken artsen en verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid om pasgeboren baby’s te verzorgen en behandelen. Zij bespreken samen met u welke zorg het beste is voor de ontwikkeling van uw baby. En welke wensen u zelf heeft rondom de zorg voor uw kind.

NIDCAP-methode

We geven uw te vroeg geboren kindje zorg op maat. We kijken hierbij goed naar de ontwikkeling en wat uw baby nodig heeft. Hierbij volgen we de NIDCAP-methode (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program). We observeren uw kind en betrekken u als ouders bij de zorg.

Moeder en verpleegkundige zorgen voor tweeling neonatologie

Suites voor zwangeren

Soms is het nodig dat u een deel van uw zwangerschap in het ziekenhuis blijft. U blijft dan op onze afdeling in een éénpersoonssuite, waar uw partner ook van harte welkom is en mag blijven slapen.

Gezinssuites

Meer informatie over deze bijzondere afdeling leest u in onze folder.

Ga naar de folder

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 27 16

Label