
Gezinssuites
Extra coronamaatregelen
Mondneusmasker dragen is niet verplicht.
Als u als patiënt of bezoeker zelf graag een mondneusmasker wil dragen, mag dat. U kunt een mondneusmasker pakken bij de ingang.
- Je partner is de gehele dag welkom;
- Overig bezoek is welkom vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur, max 2 personen bezoek per dag.
- Broertjes en zusjes zijn na de bevalling welkom.
Een zwangerschap en bevalling zijn speciale gebeurtenissen. Het is vaak een leuke, bijzondere en spannende tijd. Maar soms is de zwangerschap niet gemakkelijk of heeft u of uw baby na de bevalling medische zorg nodig. Op de afdeling Gezinssuites bieden we u deze zorg. En meer dan dat. Wij zijn er voor u en uw kindje.
De afdeling Gezinssuites is een samenvoeging van de kraamafdeling, neonatologie (te vroeg, te klein of ziek geboren baby's) en een zwangerenafdeling.
Verschillende gezinssuites
We hebben verschillende soorten kamers op onze afdeling. Wij noemen die suites.

Suites voor het hele gezin
U heeft uw baby het liefst zo dichtbij mogelijk als u net bevallen bent. Dat begrijpen we goed. Daarom hebben wij gezinssuites waar u tot rust kunt komen, samen met uw kindje én uw partner. In onze gezinssuites bieden we gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat u en uw partner zelf voor uw kindje zorgen en dat de verpleegkundigen u ondersteunen als dit nodig is.
Als uw baby te vroeg (prematuur) of ziek wordt geboren, is er speciale zorg nodig. Deze zorg heet neonatologie en bieden wij ook in onze gezinssuites. Ook dan zijn u, uw partner en baby dus samen. En bieden wij u en uw kindje precies de zorg die jullie nodig hebben.
Wat zijn de voordelen?
- Onze afdeling is volledig gericht op de zorg voor u en uw gezin. U bespreekt samen met uw verpleegkundige de indeling van de dag.
- U en uw partner worden zoveel mogelijk gecoacht bij de verzorging van u en uw kindje. Dit maakt de stap naar huis minder groot.
Suites voor te vroeg, te klein of ziek geboren baby's
Hier worden baby’s opgenomen die extra zorg nodig hebben. Vaak omdat ze te vroeg geboren zijn of ziek zijn. Er werken artsen en verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid om pasgeboren baby’s te verzorgen en behandelen. Zij bespreken samen met u welke zorg het beste is voor de ontwikkeling van uw baby. En welke wensen u zelf heeft rondom de zorg voor uw kind.
NIDCAP-methode
We geven uw te vroeg geboren kindje zorg op maat. We kijken hierbij goed naar de ontwikkeling en wat uw baby nodig heeft. Hierbij volgen we de NIDCAP-methode (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program). We observeren uw kind en betrekken u als ouders bij de zorg.

Suites voor zwangeren
Soms is het nodig dat u een deel van uw zwangerschap in het ziekenhuis blijft. U blijft dan op onze afdeling in een éénpersoonssuite, waar uw partner ook van harte welkom is en mag blijven slapen.
Meer informatie voor u
-
U vindt meer informatie in onze folders:
- Gezinssuites algemene informatie
- Gezinssuites: uw baby thuis, en dan?
- Tips en adviezen voor na de bevalling
- Informatie gezonde kraamvrouw
- Continentieverpleegkundige
- Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Bekijk ook deze handige links:
-
Een team van mensen zorgt samen voor u en uw kind.
Zo is uw kind onder behandeling bij een kinderarts en arts-assistenten. Een arts-assistent is een arts die in opleiding is tot kinderarts. Kinderverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zorgen voor uw kind en doen onderzoeken. Ook kunnen er andere zorgverleners langskomen, zoals:
- Fysiotherapeut
- Maatschappelijk werker
- Pedagogisch zorgverlener
-
Wilt u een borstvoedingscursus? Ook dat kan bij Amphia. Iedere week is het Borstvoedingscafé in Breda geopend. Moeders die borstvoeding geven, komen hier terecht om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Of een deskundige van Amphia te spreken. Heeft u hier behoefte aan of leest u graag meer informatie?
-
-
-
-
-
drs. C. Hoppenbrouwers
Kinderarts-kinderneuroloog
Kindergeneeskunde, Kinderneurologie en kinder maag-, darm- en leverziekten
-