Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Gezinssuites

Extra coronamaatregelen
Mondneusmasker dragen is niet verplicht.
Als u als patiënt of bezoeker zelf graag een mondneusmasker wil dragen, mag dat. U kunt een mondneusmasker pakken bij de ingang.

  • Je partner is de gehele dag welkom;
  • Overig bezoek is welkom vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur, max 2 personen bezoek per dag. 
  • Broertjes en zusjes zijn na de bevalling welkom.

Een zwangerschap en bevalling zijn speciale gebeurtenissen. Het is vaak een leuke, bijzondere en spannende tijd. Maar soms is de zwangerschap niet gemakkelijk of heeft u of uw baby na de bevalling medische zorg nodig. Op de afdeling Gezinssuites bieden we u deze zorg. En meer dan dat. Wij zijn er voor u en uw kindje.

De afdeling Gezinssuites is een samenvoeging van de kraamafdeling, neonatologie (te vroeg, te klein of ziek geboren baby's) en een zwangerenafdeling.

Verschillende gezinssuites

We hebben verschillende soorten kamers op onze afdeling. Wij noemen die suites.

Vader geeft baby aan moeder

Suites voor het hele gezin

U heeft uw baby het liefst zo dichtbij mogelijk als u net bevallen bent. Dat begrijpen we goed. Daarom hebben wij gezinssuites waar u tot rust kunt komen, samen met uw kindje én uw partner. In onze gezinssuites bieden we gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat u en uw partner zelf voor uw kindje zorgen en dat de verpleegkundigen u ondersteunen als dit nodig is.

Als uw baby te vroeg (prematuur) of ziek wordt geboren, is er speciale zorg nodig. Deze zorg heet neonatologie en bieden wij ook in onze gezinssuites. Ook dan zijn u, uw partner en baby dus samen. En bieden wij u en uw kindje precies de zorg die jullie nodig hebben.

Wat zijn de voordelen?

  • Onze afdeling is volledig gericht op de zorg voor u en uw gezin. U bespreekt samen met uw verpleegkundige de indeling van de dag.
  • U en uw partner worden zoveel mogelijk gecoacht bij de verzorging van u en uw kindje. Dit maakt de stap naar huis minder groot.

Geboorteaangifte digitaal

Als u de geboorteaangifte online doet, hoeft u niet meer naar het gemeentehuis. Weten hoe dit werkt?

Ga naar folder
Vader kust baby op hoofd

Suites voor te vroeg, te klein of ziek geboren baby's

Hier worden baby’s opgenomen die extra zorg nodig hebben. Vaak omdat ze te vroeg geboren zijn of ziek zijn. Er werken artsen en verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid om pasgeboren baby’s te verzorgen en behandelen. Zij bespreken samen met u welke zorg het beste is voor de ontwikkeling van uw baby. En welke wensen u zelf heeft rondom de zorg voor uw kind.

NIDCAP-methode

We geven uw te vroeg geboren kindje zorg op maat. We kijken hierbij goed naar de ontwikkeling en wat uw baby nodig heeft. Hierbij volgen we de NIDCAP-methode (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program). We observeren uw kind en betrekken u als ouders bij de zorg.

Moeder en verpleegkundige zorgen voor tweeling neonatologie

Suites voor zwangeren

Soms is het nodig dat u een deel van uw zwangerschap in het ziekenhuis blijft. U blijft dan op onze afdeling in een éénpersoonssuite, waar uw partner ook van harte welkom is en mag blijven slapen.

Gezinssuites

Meer informatie over deze bijzondere afdeling leest u in onze folder.

Ga naar de folder
vader en moeder verschonen baby

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 27 16

Label