Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

GnRH-test bij kinderen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

GnRH-test bij kinderen

Inleiding
Uw kind moet een GnRH-test ondergaan. Dit is een onderzoek naar de ontwikkeling van de puberteit. Met dit onderzoek wordt er gekeken of uw kind eerder in de puberteit is dan de gemiddelde leeftijd.

Wat is GnRH?
GnRH staat voor Gonadotropin Releasing Hormone. Dit is een hormoon dat door de hersenen geproduceerd wordt. Het stimuleert de hypofyse (een klier in de hersenen) tot afgifte van de hormonen LH en FSH. Deze hormonen stimuleren op hun beurt weer de geslachtsklieren tot het maken van geslachtshormonen. Als de hypofyse minder goed werkt kan dat stoornissen geven in de puberteitontwikkeling.

Het onderzoek
Op de dag van de test melden u en uw kind zich op de kinderdagbehandeling. Dit is bij Amphia Breda.

De verpleegkundige brengt het infuusnaaldje in de arm. Via deze naald dient de verpleegkundige het hormoon GnRH toe. Op verschillende tijden (tijdstip ‘0 – ’30 en ’60 min) wordt er door een medewerkster van de bloedafname bloed afgenomen via dezelfde infuusnaald. Hier voelt uw kind niets van. Uw kind blijft tijdens de test ongeveer twee uur op bed liggen. U kunt voor uw kind een leesboek meenemen. Na de laatste bloedafname verwijdert de verpleegkundige de infuusnaald.

Uitslag
De uitslag van de test krijgt u van de kinderarts bij het volgende polikliniekbezoek of bij een telefonische afspraak.

Vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de assistente van de kinderpoli.

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar afdeling Kindergeneeskunde

Label