Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Kindergeneeskunde

Als uw kind zorg nodig heeft in het ziekenhuis, komt u naar de afdeling Kindergeneeskunde. Hier helpen we kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ze krijgen bij ons onderzoek, advies en behandeling. Soms komt uw kind alleen voor een (korte) afspraak. Maar het kan ook zijn dat uw kind in het ziekenhuis moet blijven.

Moet jij naar het ziekenhuis?

We hebben voor kinderen een speciale website. Daar lees je meer over je afspraak. Klik gauw door!

Naar de kinderwebsite

Een afspraak op de polikliniek

U komt op de polikliniek als uw kind is doorverwezen door de huisarts of het consultatiebureau. Een kinderarts onderzoekt uw kind. Of een arts-assistent doet dit. Dat is een arts in opleiding tot kinderarts.

Een opname op de verpleegafdeling

Soms is het nodig dat uw kind in het ziekenhuis blijft. Bijvoorbeeld voor een onderzoek, operatie of na een ongeluk. Het kan ook gebeuren dat uw kind opeens ziek wordt. Waardoor jullie onverwacht naar het ziekenhuis moeten komen en uw kind op onze afdeling moet blijven. Alle kinderen die in het ziekenhuis blijven, liggen op de kinderafdeling.

In het ziekenhuis liggen is soms spannend. Voor het kind, maar ook voor u als ouders. Naast een goede, kindgerichte medische behandeling vinden wij een prettige sfeer belangrijk. Uw kind moet zich op zijn of haar gemak voelen!

Neonatologie

Te vroeg geboren kindjes of kindjes die extra zorg nodig hebben na de geboorte, worden verzorgd op de afdeling Gezinssuites.

Ga naar Gezinssuites

Amphia een van de beste in kinder-MDL

We doen ons best om de zorg voor kinderen zo goed mogelijk te maken. Voor sommige behandelingen hebben we zelfs een STZ-status gekregen. Bijvoorbeeld voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Dat zijn bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Een STZ-status is de hoogst mogelijke kwalificatie voor een ziekenhuis in Nederland. Daar zijn we erg trots op!

Lees meer over STZ

Meer informatie voor u

Word lid van de Kinderadviesraad!

Deelnemen aan de Kinderadviesraad (KAR) is leuk want het is dé manier om je mening te geven en samen situaties aan te pakken die beter kunnen in Amphia.

Meer informatie over de Kinderadviesraad

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 00
Topzorg

Label