Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Colitis ulcerosa (kinderen)
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Colitis ulcerosa (kinderen)

Colitis ulcerosa betekent letterlijk een ontsteking van de dikke darm (colon = dikke darm, -itis = ontsteking), waarbij zweren gevormd worden (ulcerosa). Colitis ulcerosa noemt men, net als de ziekte van Crohn, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD). Bij colitis ulcerosa is de darm aaneengesloten ontstoken. Ook kunnen er klachten en ontstekingen buiten de darm voorkomen bij colitis ulcerosa.

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 300 kinderen onder de 18 jaar de diagnose IBD, waardoor zij in hun kindertijd met een chronische ziekte, medicijngebruik, pijn en vermoeidheid moeten leren omgaan. Dat vraagt om goede zorg en begeleiding. In het Amphia ziekenhuis kunnen we deze zorg leveren. We hebben hiervoor zelfs een STZ-status gekregen. Bijvoorbeeld voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Dat zijn bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Een STZ-status is de hoogst mogelijke kwalificatie voor een ziekenhuis in Nederland.

Kinderwebsite

Heb je al een kijkje genomen?

Kijk snel!

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar Kindergeneeskunde

Label