Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Holteronderzoek bij kinderen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Holteronderzoek bij kinderen

Inleiding
Binnenkort word je/ wordt uw kind in ons ziekenhuis verwacht op de poli Kindergeneeskunde voor een holteronderzoek.

Wat is een Holter-ECG onderzoek?
Een holteronderzoek registreert 24 uur of langer het ritme van je hart. Dit gebeurt door middel van een kleine mobiele recorder en plakkers (plakelektroden) die op je borst / bovenlichaam worden aangebracht.

Wat gebeurt er op de dag van het onderzoek?
De assistente zal je vragen je bovenlichaam te ontbloten. Daarna plakt zij de plakkers op de huid van je borst. Vervolgens worden de plakkers aangesloten op de recorder. Het aansluiten van de recorder duurt ongeveer 10 minuten. De recorder zit in een tasje. Het tasje is zo klein, dat het onder wat ruimvallende bovenkleding past.

Het dagboek bijhouden
Je krijgt een dagboek mee naar huis. In dat boekje schrijf je op wat je – zolang als het kastje is aangesloten – doet. Bijvoorbeeld traplopen, fietsen, slapen.

Als je klachten hebt, zoals een drukkend gevoel op de borst, duizeligheid, hartkloppingen enzovoort, dan schrijf je dit ook op. Zo kan een verband gelegd worden tussen jouw klacht en het geregistreerde hartritme. De assistente legt je precies uit hoe je het dagboek moet invullen.

Belangrijk
Het beste is om na het aansluiten van de recorder zo gewoon mogelijk je alledaagse bezigheden te blijven doen. Let wel op het volgende:

  • Kies op de dag van onderzoek voor wat ruim zittende kleding.
  • Je mag met de recorder niet zwemmen, baden of douchen.
  • Je mag de plakkers van de holter niet aanraken omdat dit de registratie van je hartritme verstoort.
  • Denk je dat er een plakkertje (deels) los heeft gelaten of heb je het idee dat er technisch iets niet in orde is, neem dan telefonisch contact op met de assistente van de polikliniek Kindergeneeskunde.
  • Het onderzoek is ongevaarlijk en niet pijnlijk. Mogelijk kan de huid ter plaatse van de plakkers wat gaan jeuken.

Wanneer moet je de recorder inleveren?
Wanneer je de holter komt ophalen, krijg je meteen te horen wanneer je de recorder samen met het dagboek moet terugbrengen.

De uitslag
De uitslag van het onderzoek hoor je van de kinderarts op de polikliniek of tijdens een telefonische afspraak.

Vragen?
Mocht je na het lezen van deze informatiefolder nog vragen hebben over dit onderzoek, dan kun je telefonisch contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde.
Telefoonnummer: (076) 595 10 12

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar afdeling Kindergeneeskunde

Label