Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Provocatietest hazelnoot open
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Provocatietest hazelnoot open

Of uw kind mogelijk een hazelnootallergie heeft, kan worden vastgesteld met een voedselprovocatietest. De meest betrouwbare manier is de gecontroleerde voedselprovocatie. Uw kind komt hiervoor op de afgesproken dag naar het ziekenhuis. U moet er rekening mee houden dat het onderzoek de gehele dag duurt. Als uw kind reageert op de provocatietest, kan het zijn dat u kind langer moet blijven voor observatie.

Het doel van de provocatietest is te onderzoeken of er sprake is van een allergie. Eerst volgt uw kind een dieet. Als de allergische klachten hierdoor verdwijnen wordt het voedingsmiddel opnieuw toegediend om vast te stellen of uw kind een hazelnootallergie heeft. Ook kan het zo zijn dat uw kind nog nooit hazelnoot heeft gekregen. Ook dan kunnen we door middel van deze test vaststellen of uw kind een hazelnootallergie heeft .

Werkwijze:
Uw kind bezoekt 1 keer het ziekenhuis. Deze dag zal de provocatie bestaan uit 8 stappen. De testvoeding, in de vorm van cup cakes, zal in oplopende hoeveelheden sporen van hazelnoot bevatten en zal met tussenpozen van 30 minuten worden toegediend. Na toediening van de laatste voeding volgt een observatieperiode van 2 uur. Tijdens deze periode kunnen er eventueel nog allergische reacties waargenomen worden. Uw kind mag tijdens de provocatie en de observatieperiode de kinderafdeling niet verlaten.

Dag van de provocatie: In de ochtend (7.00 uur) mag een ontbijt worden gebruikt. Daarna niets meer, behalve water. Tijdens de test mag in principe niets anders dan de testvoeding gegeten worden.
Op de dag van de test zal uw kind worden gewogen en gemeten, en zal er een bloeddruk worden gemeten.
1 week voorafgaand aan de provocatie introduceert u dan geen nieuwe voedingsmiddelen of voer geen dieetwijzigingen door.
3 dagen voorafgaand aan de provocatietest mag uw kind geen antihistaminica nemen, (Desloratadine, Levocetirizine, Xyzal, Zyrtec, Tavegil, Aerius enz.) dit kan de uitslag van de test beïnvloeden.

Wat dient u mee te nemen:
Geef uw kind makkelijk zittende kleding aan. Neem evt. reservekleding mee. Graag ook een lunchpakket voor uzelf.

kinderlonggeneeskunde@amphia.nl

Op de testdag kunt u zich melden op de polikliniek kindergeneeskunde van het Amphiaziekenhuis. Hier haalt iemand u op om naar de kinderafdeling te gaan.

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar afdeling Kindergeneeskunde

Label