Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ziekte van Crohn (kinderen)
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Ziekte van Crohn (kinderen)

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van Crohn noemt men, net als colitis ulcerosa, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD). Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm ontstoken. Er kan ook sprake zijn van ontstekingen in de rest van het spijsverteringskanaal. De ziekte kan voorkomen vanaf de mond tot aan de anus.

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 300 kinderen onder de 18 jaar de diagnose IBD, waardoor zij in hun kindertijd met een chronische ziekte, medicijngebruik, pijn en vermoeidheid moeten leren omgaan. Dat vraagt om goede zorg en begeleiding. In Amphia kunnen we deze zorg leveren. We hebben hiervoor zelfs een STZ-status gekregen. Bijvoorbeeld voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Dat zijn bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Een STZ-status is de hoogst mogelijke kwalificatie voor een ziekenhuis in Nederland.

Op vakantie

Sanne (17) heeft de ziekte van Crohn. Haar vakantie voorbereiden ziet er daarom nét wat anders uit dan bij de meeste mensen. Waar moet zij op letten? En wat mag ze absoluut niet vergeten?

Lees verder

Kinderwebsite

Heb je al een kijkje genomen?

Kijk snel!

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar Kindergeneeskunde

Label