Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Huidtest
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Huidtest

Huidtest
Sommige mensen hebben in het voorjaar of in de zomer constant last van een verstopte neus, loopneus, tranende ogen of niesbuien. Herkent u dit? Dan kan het zijn dat u een allergie heeft. Om dit vast te stellen kunt u een huidtest af laten nemen op de poli keel-, neus- & oorheelkunde (KNO).

Huidtest
Bij dit onderzoek kijkt de KNO-arts of uw klachten inderdaad (voor een deel) komen door allergie voor stoffen uit uw omgeving. Het allergieonderzoek is niet pijnlijk en na een half uurtje kunt u alweer naar huis.

Voorbereiding
Sommige medicijnen beïnvloeden het resultaat. Daarom mag u pillen of drankjes die u slikt tegen de allergie, voorafgaand aan het onderzoek niet gebruiken. Stopt u 48 uur voor het onderzoek met de inname, dan is er geen risico op beïnvloeding. Alle andere medicijnen (neusspray) mag u gewoon gebruiken.
Breng vóór het onderzoek geen bodylotion of crèmes aan op uw onderarmen. Daar brengt de verpleegkundige namelijk druppeltjes van verschillende stoffen aan. Dit zijn de stoffen waar u mogelijk allergisch voor bent. Daarna geeft ze in elk druppeltje een prikje. Er dringt een kleine hoeveelheid vloeistof in de huid.
De stofjes werken ongeveer 15 minuten in. In die tijd kunnen ze reacties geven. Zoals jeuk, roodheid en een klein blaasje. Het is belangrijk dat u de binnenkant van de onderarm niet aanraakt of eraan krabt. Hoe moeilijk dat ook is! Dit kan namelijk het onderzoek beïnvloeden. Na ongeveer 15 minuten controleert de assistente de huidreacties.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 25 minuten.

Uitslag
Tijdens uw volgende bezoek aan de poli bespreekt de specialist de resultaten met u.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist.

Meer lezen over keel-, neus- en oorheelkunde bij Amphia?

Ga naar afdeling KNO (Keel-, Neus- en Oorheelkunde)

Label