Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Heeft u klachten aan uw keel, neus of oren? Bijvoorbeeld last bij het slikken of afwijkingen in uw hals? Dan behandelen we u op de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO). Wij helpen u bij veel verschillende klachten. Zoals allergie, duizeligheid, gehoor- of spraakproblemen, snurken of slaapapneu (problemen met ademhaling tijdens het slapen).

Behandelingen die we vaak uitvoeren zijn het verwijderen van amandelen en het oplossen van neusbloedingen. Ook behandelingen aan het oor voert een KNO-arts vaak uit. Vrij simpele behandelingen, zoals het plaatsen van een trommelvliesbuisje. Maar ook ingewikkelde ooroperaties die soms wel enkele uren duren. Op deze pagina leest u meer informatie over welke ingrepen en operaties wij als KNO arts in Amphia uitvoeren.

KNO-zorg

De KNO-arts start eerst met vragen over uw klachten. Dit gebeurt op de polikliniek. Daarna krijgt u een KNO-onderzoek. Dit onderzoek is soms kort, maar kan ook wat uitgebreider zijn. Daarmee bepalen we de juiste behandeling voor uw klachten. Dat kunnen medicijnen zijn, een ingreep op de polikliniek of een operatie. U krijgt hierover een duidelijke uitleg. De KNO-arts doet meestal zelf de operaties. De KNO-artsen werken samen met doktersassistenten, audiologie-assistenten (voor gehoor en spraak) en logopedisten (voor spraak). Daarnaast begeleiden we ook artsen in opleiding (co-assistenten) en KNO-artsen in opleiding (AIOS). Zij werken ook op de afdeling KNO.

Vernieuwing KNO-zorg met bijzondere techniek

Een operatie van de neusbijholte voeren we uit in een kwetsbaar gebied. Dichtbij uw hersenen, ogen en grote bloedvaten. Om de operatie veilig uit te kunnen voeren, gebruiken we speciale navigatieapparatuur.

Samenwerking met andere afdelingen en ziekenhuizen

Voor speciale behandelingen werkt de afdeling KNO samen met andere afdelingen en ziekenhuizen. Allemaal om u de beste zorg te bieden. We werken bijvoorbeeld samen met:

  • Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier wordt kanker in het hoofd-hals-gebied behandeld. Als dit voor u de juiste behandeling is, sturen wij u zo snel mogelijk door.
  • Het Slaapcentrum van Amphia. Hier worden slaapproblemen die vooral komen door een gestoorde ademhaling onderzocht en behandeld.
  • Het Libra Audiologisch Centrum in Breda. Voor gehoor-, spraak-, en taalproblemen.

Een speciaal hoortoestel (BCD)

De afdeling KNO heeft meegewerkt aan een onderzoek, gericht op een nieuwe manier van het gebruiken van een BCD (Bone Conduction Device). Dit is een hoortoestel dat we aan het bot achter uw oor vastmaken. De BCD maakt geluid sterker en zet het om in trillingen. Via uw bot bereiken deze trillingen uw binnenoor. Als een gewoon hoortoestel u niet helpt, is de BCD mogelijk een oplossing. 

Ga naar Bone Conduction Device

Een dagbehandeling in het Behandelcentrum

Het Behandelcentrum is dé plek in Amphia waar eenvoudige, geplande behandelingen plaatsvinden waarvoor men kort in het ziekenhuis hoeft te verblijven. In deze video nemen we je mee in een dagbehandeling.

Video url

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 10

Label