Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Coloscopie
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Coloscopie

Bij een coloscopie bekijken we het slijmvlies (de ‘bekleding’) van de dikke darm en eventueel het laatste deel van de dunne darm. Zo kunnen we de oorzaak achterhalen van klachten als buikpijn, bloedverlies, gewichtsverlies en een veranderd ontlastingspatroon. Die kunnen worden veroorzaakt door:

  • Divertikels: kleine uitstulpingen in de wand van de dikke darm. Meestal geven die geen klachten, maar ze kunnen wel gaan ontsteken of bloedverlies geven.
  • Poliepen: (vaak goedaardige) gezwelletjes in de dikke darm die meestal geen klachten geven, maar wel kwaadaardig kunnen worden. Daarom is het beter om ze te laten verwijderen.
  • Darmkanker: bij kanker in de dikke darm en de endeldarm verwijderen we de tumor en soms zelfs de hele darm, in combinatie met chemotherapie of bestraling.
  • (Chronische) darmontstekingen: bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Hierbij vormen zich zweertjes in de dikke en dunne darm. Als de ontsteking actief is, kunt u daar veel last van hebben.  

Scopiecentrum van Amphia

Video url

Meer lezen over de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten bij Amphia?

Ga naar Maag-, Darm- en Leverziekten