Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

Op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) helpen wij u met problemen aan uw spijsverteringskanaal. Daaronder vallen aandoeningen aan de slokdarm, de maag, de dunne en de dikke darm. Maar ook aandoeningen aan de lever, de galwegen of de alvleesklier. We onderzoeken wat er precies aan de hand is en bekijken welke behandeling u nodig heeft.

Voor een afspraak met een MDL-arts wordt u doorgestuurd door uw huisarts. U kunt ook een brief krijgen van het bevolkingsonderzoek darmkanker waarin staat dat er onderzoek nodig is. Ook dan wordt u doorgestuurd naar onze afdeling.  

Inwendig onderzoek

Na uw afspraak op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten volgt soms een onderzoek binnen uw lichaam. Dat gebeurt in het Endoscopiecentrum. 

Ga naar Endoscopiecentrum

Uitslag onderzoek
De uitslag van uw onderzoek krijgt u van uw MDL-arts, verpleegkundig specialist of MDL-verpleegkundige. Dit gebeurt tijdens het spreekuur of u wordt hierover gebeld.

Nabespreking met arts

Medicijnoverzicht controleren

Voor sommige afspraken in het ziekenhuis is het belangrijk dat u vooraf uw medicijnoverzicht controleert. Voor uw afspraak krijgt u dan een e-mail van ons, waarin we u vragen om via een beveiligde omgeving (Zorgdoc) uw medicijnoverzicht te controleren.

Is er geen e-mailadres bij ons bekend? Dat is geen probleem. Dan sturen wij u een smsje. Het is belangrijk dat wij altijd de laatste versie van uw medicijnoverzicht hebben, om u als patiënt veilige zorg te kunnen bieden.
Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar: medicatieverificatie@amphia.nl

Samenwerking
Op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten werkt een groot team met specialisten. Denk aan: artsen, verpleegkundig specialisten, (endoscopie)verpleegkundigen, doktersassistenten en secretaresses. Door deze samenwerkingen kunnen we u de beste zorg bieden.
We werken ook veel samen met de internist, chirurg, oncoloog, radioloog, gynaecoloog, radiotherapeut en psycholoog. Daarnaast werken we samen met:

Meer informatie voor u

Met ingang van 1 maart a.s. starten we op polikliniek MDL met het

Telefonisch spreekuur voor IBD patiënten;
Speciaal voor patiënten met een chronische darmziekte (IBD).
Vaak is er dan behoefte aan meer informatie en begeleiding.
Bij (lichamelijke) klachten en/ of dringende vragen, kan er gebruik gemaakt worden van het verpleegkundig telefonisch spreekuur

Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9:00-10:00 uur.
T (076) 595 5052

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 71

Label