Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Injectie bij het Carpale Tunnel Syndroom (Neurologie)
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Injectie bij het Carpale Tunnel Syndroom (Neurologie)

Uw neuroloog heeft met u besproken dat uw klachen veroorzaakt worden door het zogenaamde Carpale Tunnel Syndroom(CTS)

Wat is het Carpale Tunnel Syndroom?
Het Carpale Tunnel Syndroom is een beknelling van het middelste zenuw (nervus medianus) in de pols. Deze zenuw verlopt van de onderarm naar de handpalm via een soort tunnel die wordt gevormd door de handwortelbeentjes en een stevig peesblad (de dwarse polsband) aan de handpalmzijde van de pols. Door die tunnel lopen ook de buigpezen vna de vingers. De beknelling van de zenuw kan optreden wanneer door zwelling van de weefsels in of rond de tunnel de druk in de tunnel toeneemt.

Klachten bij een Carpale Tunnel Syndroom
Klachten die hiervan het gevolg zijn, kunnne nogal uiteenlopen. Zo kunt u last hebben van :

 • Een prikkelend en pijnlijk gevoel of tintelingen in de vingers en in de hand.
 • Een doof gevoel in de handpalm en in de vingers.
 • Een gevoel alsof de hand gezwollen is.
 • Een uitstralende pijn naar de onderarm, de elleboog en de schouder.
 • Krachtverlies in uw hand waardoor u zomaar dingen kunt laten vallen.

Heel vaak komen deze klachten in de loop van de nacht en zorgen ze revoor dat u wakker wordt. Hoewel de klachten meestal aan één hand voorkomen, kan het voorkomen dat patiénten klachten hebben aan beide handen. De klachten komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Merkwaardig is dat de klachten nogal eens tijdens een zwangerschap of aan het begin van de overgang optreden.

Behandeling van het Carpale Tunnel Syndroom
Een mogelijke behandeling voor dit ziektebeeld is een injectie met corticosterioïden (Depo-Medrol®) in uw pols. U ontvangt een uitnodiging van de polikliniek. Heeft u minder of helemaal geen pijn meer of bent u op het tijdstip van afspraak verhinderd, neemt u dan contact op met de polikliniek.

Het medicijn en de injectie

 •  Het medicaijn Depo-Medrol® bestaat uit methylprednisolonacetaat (40mg). De injectie (1cc) wordt gegeven door de neuroloog. Voor de behandeling ontvangt u mondeling een toelichting. 
 • Gebruikt u bloedverdunners, meld dit vooraf aan uw neuroloog.
 •  De injectie kan pijnlijk aanvoelen, de pijn kan even aanhouden.
 •  Na de behandeling kunt u direct naar huis. Zelf autorijden raden wij u af.
 •  Na de injectie hoeft u geen rust te nemen. U kunt uw vingers, hand en arm normaal bewegen.\

Wat te doen bij klachten na de injectie?

 • Bij elke medische ingreep kunnen er complicaties optreden. De verwachting is dat deze na de injectie zeer weinig of helemaal niet zullen voorkomen. 
 • Tot enkele dagen na de injectie kunt u iets meer pijn ervaren, dit zal in de loop der tijd minder worden. 
 • De pijn kunt u opvangen door pijnstillers in te nemen (bijvoorbeeld paracetamol 3x daags 1000mg). 
 • Indien u zeer heftige pijn ervaart in uw pols en/of arm welke duidelijk meer is dan vóór de injectie, kunt u contact opnemen met de polikliniek neurologie. 
 • Bij zwakte van uw vingers en/of hand zonder (toename van de) pijn dient u contact op te nemen met de polikliniek neurologie.

Kunnen de klachten terugkomen?
De injectie met Depo-Medrol® kan uw klachten verminderen,maar het is mogelijk dat uw klachten naar verloop van tijd tocht terugkomen. Dit zal sterk afhankelijk zijn van de oorzaak en de ernst van de carpale Tunnel Syndroom. In overleg met uw neuroloog kan dan eventueel gekozen worden voor een 2e injectie of een andere vorm van behandeling (bijvoorbeeld operatie).

Contole na de behandeling
De neuroloog zal met u bespreken wanneer er een vervolg afspraak zal worden ingepland, dit vind ongeveer 4 tot 6 weken na behandeling plaats.

Heeft u vragen ten aanzien van de behandeling?
Mocht u ten aanzien van de behandeling nog vragen hebben, dan helpen wij u graag. U kunt contact opnemen met de polikliniek
Neurogie: T (076) 595 30 26.

Meer lezen over neurologie bij Amphia?

Ga naar afdeling Neurologie

Label