Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Thuisbehandeling bij kanker
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Thuisbehandeling bij kanker

Wanneer de diagnose kanker is gesteld volgt er vaak een intensief en langdurig behandeltraject. Dat brengt vaak een forse belasting voor de patiënt en zijn of haar naasten met zich mee, zeker als er veel ziekenhuisbezoeken nodig zijn. Soms is het mogelijk een deel van deze behandelingen thuis aan te bieden.

Voor de meeste behandelingen bij kanker zal dit (nog) niet mogelijk zijn. Uw behandelend specialist zal dit, indien er mogelijkheid tot behandeling thuis bestaat, met u besprekenWanneer u er voor in aanmerking komt om bepaalde behandelingen thuis te ondergaan, komt het thuisteam van Amphia bij u langs.

Afspraak

Als u patiënt bent aangemeld door de specialist, plant het thuisteam u in. De planner neemt contact met u op om de datum en tijd af te spreken. 

Toedoening
Als de verpleegkundige thuis komt brengt deze alle benodigdheden mee. U hoeft niets vooraf in huis te halen. De verpleegkundige bespreekt kort met u hoe het gaat en vraagt naar eventuele bijwerkingen of klachten op dat moment. Soms kan de verpleegkundige rechtstreeks overleggen met de verpleegkundig specialist en/of de behandelend specialist in Amphia.

Voor toediening van de medicatie wordt uw naam en geboortedatum gecontroleerd. Medicatie wordt toegediend. De verpleegkundige spreekt met u een vervolgafspraak af. De definitieve tijd wordt enkele dagen van tevoren doorgegeven.

Contact

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over een geplande afspraak? Neem dan contact op met het Oncologisch Dagcentrum. U kunt bellen met telefoonnummer (076) 595 10 50.

Naar Oncologisch Dagcentrum
Patiënt leest boek

Wie zorgt er voor mij?

Het Thuisteam Oncologie bestaat uit een groep oncologieverpleegkundigen van Amphia. Misschien herkent u de verpleegkundigen van het thuisteam. Zij werken namelijk ook in het Oncologisch Dagcentrum of de verpleegafdeling van Amphia. 

Ook de artsen zijn nauw betrokken bij het thuisteam en staan altijd klaar om vanuit het ziekenhuis te ondersteunen.

Label