Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Gezichtsveldonderzoek
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Gezichtsveldonderzoek

Inleiding
U heeft een afspraak gemaakt bij de polikliniek oogheelkunde van ons ziekenhuis voor een gezichtsveldonderzoek.

Voor dit onderzoek dient u zich te melden bij de balie van de polikliniek oogheelkunde. Wilt u daar zeggen dat u voor een gezichtsveldonderzoek komt.

  • Het gezichtsveldonderzoek is pijnloos.
  • Het onderzoek heeft geen nawerkingen.
  • In totaal duurt het gehele onderzoek maximaal 45 minuten.
  • Uw ogen worden tijdens het onderzoek niet gedruppeld. U kunt na het onderzoek dus zelf autorijden.

Het onderzoek
Het onderzoek wordt gedaan door de assistent(e) van de oogarts.

Terwijl één oog is afgedekt, kijkt u tijdens het onderzoek met het andere oog naar een fixatiepunt in het midden van een verlichte bol. U blijft strak naar dat punt kijken, terwijl op telkens andere plaatsen in de bol, na elkaar korte lichtflitsen, danwel bewegende lichtpuntjes worden aangeboden. Deze korte lichtflitsen en bewegende lichtpuntjes zullen wisselen van lichtsterkte. Zodra u zo'n lichtflits of lichtpuntje ziet, drukt u op een knop.

De uitslag
Het onderzoek is er op gericht om te meten hoe groot uw gezichtsveld is. De uitslag van het onderzoek krijgt u via uw oogarts.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist van de polikliniek Oogheelkunde, te bereiken op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. T (076) 595 10 77

Meer lezen over oogheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Oogheelkunde

Label