Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

OCT Onderzoek
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

OCT Onderzoek

Wat is een OCT-onderzoek?
U heeft een afspraak voor een OCT-onderzoek. OCT staat voor Optical Coherence Tomografie. Een beeldvormende techniek die zeer duidelijke beelden kan maken van het netvlies. De beelden geven een doorsnede weer. Hierop kan de oogarts beoordelen of er afwijkingen zijn in het netvlies.

Wat houdt het onderzoek in?
De assistent van de oogarts verricht het onderzoek. U kijkt met het te meten oog naar een lampje in het apparaat. Zo kan de assistent een afbeelding maken van het netvlies. Het onderzoek is pijnloos.

Druppelen?
Voor het onderzoek hoeven de ogen niet gedruppeld te worden. Meestal bezoekt u aansluitend aan het onderzoek de oogarts. Hij of zij kan het wel nodig vinden om uw ogen nogmaals te druppelen. Na het druppelen ziet u tijdelijk wazig. Wij adviseren u dan om zelf geen auto te rijden.

Hoe lang duurt het onderzoek?
Het onderzoek duurt ongeveer vijftien minuten.

Hoe krijg ik de uitslag?
De oogarts beoordeelt de afbeelding van het netvlies en geeft u de uitslag.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist.

Polikliniek Oogheelkunde: T (076) 595 10 77

Meer lezen over oogheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Oogheelkunde

Label