Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Botox helpt rimpels verdwijnen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Botox helpt rimpels verdwijnen

Rimpels in het gezicht  
Veel van de rimpeltjes in het gezicht worden veroorzaakt door samentrekken van de vlak onder de huid gelegen aangezichtsspieren, iedere keer als men lacht, boos kijkt of fronst. Bij veel mensen blijven deze rimpels zichtbaar ook als ze niet lachen of fronsen. Hierdoor ziet men er ouder uit dan men is. Vaak ook wordt de gelaatsuitdrukking ten onrechte beoordeeld als boos of bezorgd. Aan deze rimpeltjes is nu snel en eenvoudig iets te doen met een Botox®-behandeling: de 5 meest gestelde vragen.  

1. Wat is botox®?
Botox® (botulinetoxine type A) is een injectievloeistof die overactiviteit van spieren vermindert. Al sinds 1980 wordt deze stof met groot succes gebruikt bij de behandeling van onder andere ongewenst samenknijpen van de ogen (blepharospasme). Ook rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door overactiviteit van spieren. Denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Inspuiten van Botox® (botulinetoxine type A) zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen.  

2. Wat houdt de behandeling in?
Een kleine hoeveelheid van de stof Botox® (botulinetoxine type A) wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied (bijvoorbeeld de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen of de kraaienpootjes). Deze injecties zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een daartoe opgeleid arts. Ze zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos, er is geen verdoving nodig en onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten.  

3.Welk resultaat kan ik verwachten?
Uw huid zal veel gladder zijn; de hinderlijke fronsrimpels, kraaienpootjes of horizontale lijnen zijn verdwenen wat u een jeugdig en wellicht minder zorgelijk uiterlijk geeft. De normale gelaatsuitdrukking zal niet aangetast worden. Het effect van een Botox®-behandeling ziet u na 3 tot 5 dagen en het houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. De mate en duur van het effect verschilt uiteraard enigszins van persoon tot persoon. Na deze tijd kan opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.  

4. Zijn er ook bijwerkingen?
Al jarenlang wordt Botox® door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen toegediend. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (ptosis) voorkomen, dit is echter van voorbijgaande aard (1 tot 2 weken) en hangt samen met de manier van injecteren.  

5. Hoe weet ik of ik een geschikte kandidaat ben voor een botox®-behandeling?
Uitsluitend rimpels die door het samentrekken van onderliggende spieren veroorzaakt worden kunnen behandeld worden met Botox®. Rimpeltjes in een slapper wordende huid of door veelvuldig zonnen reageren niet op een Botox®-behandeling. Uw specialist kan u alles vertellen over de Botox®- behandeling en bepalen of het voor u een geschikte manier is om rimpels in het gelaat te verminderen.  

Meer lezen over plastische chirurgie in Amphia?

Ga naar afdeling Plastische Chirurgie

Label