Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Internetbehandeling
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Internetbehandeling

Zorgkern Psychiatrie

Inleiding
Bij de zorgkern ziekenhuispsychiatrie bieden wij onder andere behandeling via het internet. Bij een internetbehandeling volgt u een deel van uw behandeling online. Daarnaast komt u naar ons toe voor persoonlijke gesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt er een koppeling gemaakt naar de online behandeling. Wij noemen dat ook wel een blended (gemengde) behandeling. Veel mensen, zowel jong als oud, kunnen geholpen worden met internetbehandeling. Internetbehandeling is geschikt voor mensen met allerlei psychische klachten. In deze folder leest u kort wat een internetbehandleing inhoudt. Tijdens de behandeling krijgt u nog meer informatie.

Wat is internetbehandeling?
Met internetbehandeling bedoelen we het gebruik van online behandelprogramma's om uw geestelijke gezondheid te ondersteunen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van diverse behandelprogramma's. Deze worden passend bij uw klachten en wensen op maat samengesteld door uw behandelaar. De online behandelingen zijn gekoppeld aan uw behandelend therapeut. U ontvangt online feedback van deze behandelaar en u kunt uiteraard ook vragen stellen.

Voordelen internetbehandeling
Internetbehandeling is altijd beschikbaar, ook als een zorgverlener dat niet is. U heeft de tijd om rustig uw gedachten onder woorden te brengen. U kunt in uw eigen tempo en vanuit uw eigen omgeving aan uw behandeling werken. Werken aan herstel gebeurt niet alleen tijdens gesprekken, maar vooral in uw dagelijks leven. Of u nu psychische klachten heeft, uw leefstijl wilt veranderen of wilt leren omgaan met een (chronische) ziekte.

Praktische informatie
Uw internetbehandeling volgt u op een beveiligde en persoonlijke online omgeving: het online behandelplatform. Om het online behandelplatform te gebruiken heeft u het volgende nodig; computer, tablet of smartphone, internetverbinding en een e-mailadres. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk, u hoeft niet veel ervaring te hebben met het gebruik van een computer. Uw behandelaar kan al uw overige vragen beantwoorden.

Bereikbaarheid
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder dan kunt u contact opnemen uw behandelaar.

Meer lezen over psychiatrie bij Amphia?

Ga naar afdeling Psychiatrie

Label